Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a afişat luni în regiunea Zaporojie, deplasându-se „în prima linie” pe frontul sudic, la câteva zile după ce a mers, succesiv, în apropiere de Bahmut (est), în regiunea Harkov (nord-est) şi în apropiere de Herson (sud), relatează AFP.

Zelenski a oferit medalii soldaților de pe front

Președintele Ucrainei a oferit medalii soldaților pentru a-i încuraja, și, a transmis pe Telegram că:  „Regiunea Zaporojie.

Poziţii în prima linie. Sunt onorat să fiu aici astăzi, alături de militarii noştri”.

Citește și: VIDEO- Nou atac mortal în Ucraina! Rusia a lansat drone asupra Kievului și câteva persoane au fost ucise

Alături de Zelenski, în vizita din Zaporojie, i s-a alăturat și directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi.

Citește și: Rusia a reacționat după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin: "Mandatul de arestare al CPI pentru Vladimir Putin are valoarea hârtiei igienice"

Zelenski a mai postat pe Twitter că a fost însoţit, în vizita din regiunea Zaporojie, de directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi.

Un anunț al AIEA spune că scopul vizitei lui Grossi la centrala nucleară Zaporojie este de  „a evalua în mod direct situaţia în materie de siguranţă şi de securitate nucleare”.

Citește și: VIDEO- Vladimir Putin ar putea fi arestat. Ce a decis Curtea Penală Internațională

Directorul AIEA este la a doua deplasare la Zaporojie de la începutul războiului.

Volodimir Zelenski, vizită pe front în Herson

După ce miercuri preşedintele ucrainean a fost în Doneţk, în apropiere de Bahmut, și la Harkov, Volodimir Zelenski a vizitat joi, 23 martie, regiunea Herson, aflată pe linia frontului din sudul ţării. El a medaliat și încurajat soldații care luptă pe front.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În cadrul vizitei din Harkov, preşedintele ucrainean, a lăudat orașul ca fiind un oraş al eroilor, transmite joi agenţia DPA.

El i-a înmânat primarului Ihor Terehov distincţia „Oraş Erou al Ucrainei”, în onoarea rezistenţei locuitorilor la atacurile ruseşti de anul trecut. 

Președintele a decorat mai mulți soldați

De asemenea, Zelenski a decorat mai mulți apărători ai orașului Harkov. 

„Mulţumită cetăţenilor săi, acest frumos oraş, împreună cu alte oraşe, ne apără independenţa” ,a adăugat el.

Citește și:  VIDEO- Rusia a lansat noi atacuri asupra Kievului, imediat după plecarea liderului chinez. Un copil de 11 ani, mort în bombardamente

O contraofensivă ucraineană la Harkov, în luna mai a anului trecut, a împiedicat trupele ruseşti să avanseze mai mult în nord-estul ţării.

Citește și:  VIDEO| Vladimir Putin a mers la Mariupol. Președintele a stat de vorbă cu rușii din orașul cucerit în război

Citeste si:  Cornelia și Lupu Rednic au dezvăluit care este secretul unei căsnicii fericite! Cei doi sunt împreună de peste 30 de ani: „Niciodată nu ne-am spus”- kanald.ro

Citeste si:  Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Vizita sa la Harkov a avut loc la câteva ore după ce a înmânat de asemenea distincţii luptătorilor din zona Bahmutului.

Zelenski a spus că va reconstrui zonele distruse din Herson

Zelenski a făcut o vizită și în Herson.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"O vizită de lucru în regiunea Herson. Satul Posad Pokrovske, unde multe case şi facilităţi de infrastructură socială au fost avariate ca urmare a agresiunii la scară largă a Rusiei",  a scris Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram.

Citește și:  Vladimir Putin, vizită în Crimeea la nouă ani de la anexarea ilegală a pensinsulei uncrainene

"Electricitatea şi alimentarea cu apă sunt în curs de restabilire, un ambulatoriu medical este în curs de reconstrucţie, iar oamenii se întorc. Am vorbit cu localnicii despre problemele şi nevoile lor actuale. Vom restabili şi reconstrui totul", a promis Zelenski.

Zelenski le-a acordat medalii militarilor din regiune şi a vizitat una dintre instalaţiile energetice din regiune.

Citește și:  VIDEO- Rusia a lansat noi atacuri asupra Kievului, imediat după plecarea liderului chinez. Un copil de 11 ani, mort în bombardamente

"Am luat în considerare restabilirea alimentării cu energie electrică în teritoriile eliberate şi repararea echipamentelor distruse ca urmare a bombardamentelor ruseşti. Trebuie să asigurăm restabilirea şi protecţia completă a sectorului nostru energetic.", a spus Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si