Nicoleta Mihalcea, jurnalist Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Volodimir Zelenski, prima vizită în România de la izbucnirea războiului

„Pentru început vreau să le explicăm telespectatorilor noștri ce semnificație are venirea președintelui Zelenski în România. Pe lângă faptul că este prima vizită oficială pe care o efectuează în țara noastră de la începutul războiului în Ucraina, pe 24 februarie, anul trecut, este și o vizită unică pe care președintele ucrainean nu a inclus-o într-un turneu așa cum a procedat de multe ori.

Se va întâlni la ora 13:00 cu președintele Iohannis. Va fi primit în mod oficial la Palatul Cotroceni, după care va merge în Parlamentul României, unde se va întâlni cu cei doi lideri ai camerelor. De asemenea, va susține va va avea un discurs în plenul reunit, urmând ca spre seară să meargă la Palatul Victoria unde va avea o întâlnire foarte importantă cu premierul Marcel Ciolacu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În al doilea rând trebuie să vorbim despre contextul în care are loc această vizită, și anume în condițiile în care de sâmbătă avem un alt război izbucnit aproape de România și care iată ne afectează în mod direct, având în vedere numărul foarte mare de cetățeni români care au fost sau care așteaptă să fie repatriați din Țara Sfântă. Să nu uităm faptul că Statele Unite este cel mai mare susținător financiar și militar al Ucrainei în fața invaziei ruse.

În acest context al declanșării unui al doilea război, la fel de important pentru Statele Unite, mare parte din sprijinul militar a mers către Israel. Au fost trimise nave militare, au fost trimis cel mai mare avion din lume. De asemenea, o întreagă escadrilă de avioane de vânătoare și sprijin cu muniție pentru armata israeliană. Cele 6 miliarde de dolari promise de Statele Unite Ucrainei pentru a lupta împotriva Rusiei sunt blocate în Congresul american, acel sprijin financiar încă nu a fost deblocat.” , transmite Nicoleta Mihalcea, jurnalist Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si