În cursul zilei de joi, membrii Consiliului Suprem de Apărare al României au decis ca țara noastră să doneze un sistem de apărare PATRIOT Ucrainei, în contextul războiului acestui stat cu Rusia.

La scurt timp după hotărârea CSAT, Volodimir Zelenski a postat un scurt mesaj în mediul online, prin intermediul căruia a mulțumit țării noastre.

Citește și: A încercat să incendieze Primăria din Ploiești! Gestul ireal la care a recurs o femeie furioasă pe adminsitrația locală

volodimir zelenski, klaus iohannis, sistem rachete patriot, razboi ucraina

Președintele Ucrainei și Klaus Iohannis 

[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„Sunt recunoscător României și președintelui Klaus Iohannis pentru că au luat decizia de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot. Această contribuţie crucială ne va consolida scutul aerian şi ne va ajuta să ne protejăm mai bine oamenii şi infrastructura critică de teroarea aeriană rusă”, a transmis Volodimir Zelenski, joi, într-o postare pe X.

România, sistem PATRIOT pentru Ucraina

Membrii CSAT au argumentat decizia de a dona un sistem de apărare Ucrainei prin faptul că, în contextul războiului cu Rusia, securitatea Ucrainei a cunoscut o deteriorare semnificativă, ca urmare a atacurilor repetate.

„Deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante şi masive ale Rusiei asupra civililor şi a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum şi consecinţele regionale ale acestei situaţii, inclusiv asupra securităţii României, în strânsă coordonare cu Aliaţii(...) au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT.

Se face cu condiţia continuării negocierilor ţării noastre cu Aliaţii, în special cu partenerul strategic american, în vederea obţinerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecţiei spaţiului aerian naţional, de modernizare a Armatei României

şi de asigurare a interoperabilităţii cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluţii temporare de acoperire a vulnerabilităţii operaţionale astfel create”, se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială după şedinţa CSAT.

Citește și: Ședință crucială la CSAT. România ar putea trimite Ucrainei un sistem de apărare PATRIOT

volodimir zelenski, klaus iohannis, sistem rachete patriot, razboi ucraina

România urmează să ofere un sistem de apărare Ucrainei. 

[Sursa foto: Administrația Prezidențială]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si