Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marţi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în vizita oficială a acestuia în țara noastră.

Administraţia Prezidenţială de la București a transmis că vizita lui Zelenski "reconfirmă continuarea sprijinului necondiţionat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei ţări, precum şi caracterul special al relaţiei bilaterale dintre România şi Ucraina”.

Citește și: EXCLUSIV: Cum vrea Rusia să se folosească de războiul din Israel: ”Încearcă deja să impună narative false privind arme ucrainene folosite de către Hamas”

Luni seara, liderul de la Kiev a transmis, în mesajul adresat poporului ucrainean, că Rusia este interesată să declanșeze un război în Orientul Mijlociu, astfel încât să submineze unitatea mondială și să ajute regimul de la Kremlin să distrugă libertatea în Europa.

Volodimir Zelenski, mesaj despre intențiile Rusiei în războiul din Israel

Volodimir Zelenski a transmis că a avut luni o întâlnire cu șefii serviciilor de informații, ai Direcției Principale de Informații și ai Serviciului de Informații Externe, precum și cu diplomații ucraineni- cu privire la situația din Israel și la situația generală din Orientul Mijlociu. 

"Acest lucru este de o importanță fundamentală pentru noi- nu numai pentru Ucraina, ci și pentru întreaga Europă.


Potrivit informațiilor disponibile – unele foarte clare – Rusia este interesată să declanșeze un război în Orientul Mijlociu, astfel încât o nouă sursă de durere și suferință să submineze unitatea mondială, să crească discordia și contradicțiile și astfel să ajute Rusia să distrugă libertatea în Europa", a declarat Zelenski, conform administrației prezidențiale de la Kiev.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform president.gov.ua, liderul Ucrainei a remarcat că propagandiștii ruși jubilează la vederea noului focar de război.

"Vedem prietenii iranieni ai Moscovei sprijinindu-i deschis pe cei care au atacat Israelul. Și toate acestea sunt o amenințare mult mai mare decât percepe lumea în prezent. Războaiele mondiale din trecut au început cu agresiuni locale", a mai spus Zelenski. 

Istoricul Ovidiu Raețchi, specializat în zona Orientului Mijlociu și a Mării Negre, spune că războiul din Israel este un moment potrivit de care să se folosească Rusia pentru a-și ascunde acțiunile împotriva Ucrainei.

Citește și: EXCLUSIV: Cum vrea Rusia să se folosească de războiul din Israel: ”Încearcă deja să impună narative false privind arme ucrainene folosite de către Hamas”

”Eu sunt convins că Rusia va încerca masiv să folosească, în spațiul informațional, prin dezinformare, ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu pentru a face mult mai puțin interesantă în fața opiniei publice situația din Ucraina. Pentru a-și masca agresiunea nejustificată împotriva Ucrainei”, a declarat el pentru stirilekanald.ro. 

Primirea lui Zelenski la Cotroceni, la ora 13.00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marţi la ora 13.00,

la Palatul Cotroceni, pe Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

”Vizita reconfirmă continuarea sprijinului necondiţionat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei ţări, precum şi caracterul special al relaţiei bilaterale dintre România şi Ucraina, potenţialul acesteia şi necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor şi a temelor de interes comun”, precizează Administraţia Prezidenţială. 

Consultările politice aprofundate, la Bucureşti, dintre Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Volodîmîr Zelenski vor permite analizarea amplelor măsuri decise şi puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum şi discutarea situaţiei de securitate în regiune şi la Marea Neagră şi a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia.

Declarații de presă comune susținute de Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski vor avea loc la ora 14:15.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si