Close sidebar
Close sidebar

Volodimir Zelenski: Se duc lupte violente în Soledar, lângă Bahmut. "Totul este distrus, aproape că nu mai există viaţă"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni noaptea că trupele sale rezistă unor noi atacuri violente în Soledar, în apropiere de Bahmut, un oraş din estul Ucrainei pe care Moscova încearcă să îl cucerească de luni de zile.

Sorin Negru,

Volodimir Zelenski, mesaj despre luptele din Donbas 

[Sursa foto: president.gov.ua]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele Zelenski le-a mulţumit soldaţilor săi care protejează orașul Bahmut şi care rezistă unor noi atacuri violente din partea invadatorilor în Soledar.

Citește și: Doi britanici au dispărut în Soledar, un oraș din Ucraina atacat de ruși

„Bătălia pentru Donbas continuă. Şi, deşi invadatorii şi-au concentrat acum cele mai mari eforturi asupra Soledar, rezultatul acestei bătălii dificile şi lungi va fi eliberarea întregului nostru Donbas. Le mulţumesc tuturor luptătorilor noştri care ne apără Bahmutul şi dau dovadă de rezistenţă maximă! Le mulţumesc tuturor luptătorilor din Soledar care rezistă la noile şi chiar mai durele atacuri ale ocupanţilor!", a spus preşedintele Zelenski în mesajul său zilnic. 

Citește și: Cutremur de 7,7 grade în Indonezia. Alertă de tsunami

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Este extrem de dificil- aproape că nu mai există ziduri întregi... Datorită rezilienţei războinicilor noştri de acolo, din Soledar, am câştigat timp suplimentar şi putere suplimentară pentru Ucraina”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Zelenski: Totul este complet distrus, aproape că nu mai există viaţă

Liderul de la Kiev a arătat că nu mai există nimic întreg la Soledar și nu înțelege ce mai vor rușii să câștige acolo.

Citește și: Luptele au continuat în Ucraina în ciuda promisiunii de încetare a focului de 36 de ore

„Şi ce a vrut Rusia să câştige acolo? Totul este complet distrus, aproape că nu mai există viaţă. Şi mii de oameni de-ai lor au fost pierduţi: întregul teren de lângă Soledar este acoperit de cadavrele ocupanţilor şi de cicatricele loviturilor. Aşa arată nebunia”, a explicat Zelenski.

Noi lovituri ruseşti asupra oraşelor Herson şi Oceakiv

Președintele Zelenski a menţionat că au fost lovituri ruseşti şi asupra oraşelor Herson şi Oceakiv, a oraşelor din regiunile Doneţk şi Harkov şi împotriva comunităţilor de frontieră din regiunea Sumî.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Preşedintele a mai spus că Ucraina se străduieşte să integreze cât mai repede în sistemul său de apărare noile mijloace de luptă şi echipamente pe care le primeşte de la parteneri. „Facem totul pentru a ne asigura că între acordul privind sprijinul suplimentar şi aplicarea acestui sprijin pe câmpul de luptă este un interval de timp cât mai scurt”, a asigurat liderul de la Kiev.

„Lumea ştie că fiecare zi de prezenţă rusă pe teritoriul ucrainean înseamnă morţi, răniţi, durere şi suferinţă pentru oameni. Ucraina trebuie să primească tot ceea ce are nevoie pentru a expulza teroriştii de pe teritoriul nostru şi pentru a ne proteja în mod fiabil poporul de orice planuri de escaladare rusească. Sunt sigur că luptătorii noştri vor avea aceste arme şi echipamente pe front. Foarte curând”, a punctat Zelenski.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI