În ultima perioadă, Volodimir Zelenski, a călătorit în mai multe țări: Suedia, Danemarca, Olanda, Grecia, cu scopul participării la un summit Ucraina-Balcani. Acesta a declarat faptul că a purtat discuții în contextul summitului cu liderii din Bulgaria, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

Ne întoarcem acasă cu un nou sprijin politic şi noi acorduri.

Toată lumea confirmă în mod clar integritatea teritorială a Ucrainei ”, a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip.

Volodimir Zelenski se întoarce acasă din turneul european cu noi acorduri, care fac Ucraina mai puternică

Volodimir Zelenski se întoarce acasă din turneul european cu noi acorduri, care fac Ucraina mai puternică



Vor fi avioane pentru Ucraina. Vom avea vehicule blindate suplimentare. Vom consolida apărarea aeriană.(...) Un acord foarte important cu Grecia, pentru care îi sunt deosebit de recunoscător premierului, este disponibilitatea Greciei de a patrona restaurarea Odesei noastre.

Decizia nu este doar substanţială, ci şi înalt simbolică. Este plină de multe semnificaţii istorice şi culturale ”, a spus Zelenski.

Ce alte teme au fost abordate în cadrul discuției?

De asemenea, acesta a precizat faptul că în discuțiile cu interlocutorii săi, o altă temă abordată a fost problema exporturilor de cereale ucrainene.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Mesajul transmis de către Volodimir Zelenski, către Occident. ,,Când teroarea rusă va pierde în Ucraina, toată Europa va câştiga”

 „ La aproape toate întâlnirile, am vorbit despre protejarea rutelor de export prin Marea Neagră şi prin coridoarele de solidaritate de pe uscat”,

a declarat Zelenski, adăugând faptul că a discutat şi despre integrarea ţării în Uniunea Europeană şi NATO, nu doar despre economie.

Luxemburg s-a alăturat declarației G7

Mai mult decât atât, acesta a anunțat faptul că Luxemburg s-a alăturat declarației G7. Alăturarea privește garanțiile de securitate oferite Ucrainei.

Volodimir Zelenski se întoarce acasă din turneul european cu noi acorduri care fac Ucraina mai puternică

Volodimir Zelenski se întoarce acasă din turneul european cu noi acorduri care fac Ucraina mai puternică

[Sursa foto: Facebook-Volodimir Zelenski]

Fiecare săptămână adaugă noi oportunităţi de securitate pentru noi. Sunt recunoscător întregii noastre echipe care lucrează pentru acest lucru”, a declarat Zelenski, potrivit Digi24.ro

Citește și: Ucraina se află tot mai aproape de aderarea la UE. ,,Naţiunile au dreptul la apărare. Noi construim arsenalul lumii libere împreună”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si