UPDATE: Casa Albă a confirmat că va oferi sprijin Ucrainei, prin furnizarea rachetelor Patriot, Poloniei.

„Ajutorul va conţine o nouă capacitate foarte importantă: o baterie de rachete Patriot, care va fi un critic pentru a apăra poporul ucrainean împotriva atacurilor barbare ale Rusiei asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Vom instrui forţele ucrainene cu privire la modul de operare a bateriei de rachete Patriot într-o ţară terţă.

Acest lucru va dura ceva timp, dar trupele ucrainene vor merge apoi cu aceste cunoştinţe în ţara lor pentru a opera această baterie”, a declarat oficialul, sub acoperirea anonimatului.

Ajutorul militar constă în sisteme de rachete Patriot. Reprezentanții de la Casă Albă au refuzat să ofere detalii despre această vizită.

Ucraina va primi un nou ajutor militar din partea SUA

Decizia nu este una definitivă, ea va fi anunțată săptămâna asta, după ce va fi aprobată oficial de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, şi de preşedintele Joe Biden.

Citește și: VIDEO- Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Putin, vizită în Belarus

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dmitri Medvedev nu vede cu ochi buni acest ajutor și sfătuiește NATO să nu se implice în acest conflict dintre Rusia și Ucraina.

Volodimir Zelenski ar urma să țină un discurs în Congres

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi a anunțat că miercuri va avea loc o sesiune a Congresului „cu un accent foarte special asupra democraţiei”.

Citește și: Rusia exclude un armistițiu de Crăciun. Sistemele de apărare Patriot, motiv de noi atacuri în Ucraina

„Am fi foarte onoraţi să-l avem în vizită. Sunt uimită că o poate face, având în vedere situaţia. Ar fi un cadou grozav să-l avem la Capitoliu. Înţelegem personal dacă, în ultimul moment, nu poate ajunge”, a spus Kaptur, citat de CBS News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si