Sutele de voluntari  din Vama Siret sunt acolo cu un scop nobil și dau ce e mai bun cât e ziua de lungă. Un domn dă de mâncare tuturor celor care ne trec granița. Este la Siret din prima zi de război, ca să ajute, el însuși măcinat de cea mai grea suferință pe care un tată o poate trăi: durerea de a-și pierde un copil.

Românii, un exemplu de umanitate pentru întreaga lume

Acum, în vremuri pe care nu le-am mai trăit, românii dau lumii întregi un exemplu de umanitate.

Citeste si: Zeci de ucrainence cu copii mici au ajuns în România cu ,,autocarul speranței”. Refugiații au petrecut 50 de ore la graniță

Doamna Niculina a ajuns în Vamă tot pe 24 februarie și a decis să stea și să ajute cu traducerea. E poate cel mai important, ne spune ea, ca oamenii aceștia disperați să-și audă limba, să simtă că cineva îi cunoaște și vrea să le întindă o mână.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: România se mobilizează pentru a-i ajuta pe ucraineni. Un nou transport cu ajutoare a plecat astăzi spre Ucraina

Oboseala nu o mai simte, se încarcă de la fiecare mână pe care o strânge cu blândețe și de la fiecare chip înlăcrimat pe care îl alină. Mai presus de cuvinte, și-a deschis și casa pentru acești oameni.

Și necuvântătoarele sunt ajutate

Toți care vin au nevoie de ajutor, chiar și necuvântătoarele. Voluntarii spun că au văzut oameni care au venit cu pisicile în pungă cu fermoar, pentru că au fugit din calea războiului cum au apucat. 

Citeste si: Criză umanitară în Ucraina. Oamenii nu mai au mâncare, haine sau medicamente. În urma negocierilor urmează să fie asigurate culoare umanitare

La doi pași se află un grup de adolescenți. Au numai 13 ani, dar cum omenia nu are vârstă, ajută și ei cu scrisori de bine.

Citeste si: Locuitorii Ucrainei sunt împușcați pe stradă. Civilii mor în încercarea de a fugi de atacurile rușilor

Fără să caute admirație sau câștiguri, acești oameni rup din timpul și din sufletul lor pentru alții. Sunt oameni pe care am vrea să-i întâlnim dacă am trece la rândul nostru prin infernul numit război. Și fiecare dintre noi are puterea de a deveni ca ei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si