Cristina este una dintre cele 3 culegătoare de căpșune care iau la verificat plantă cu plantă pentru a găsi fructele bune de cules. Au mult de lucru, deoarece plantația se întinde pe 2 hectare, iar culesul trebuie făcut frecvent.

Citește și: VIDEO- Povestea fetiței din livada cu mere! Delia, o copilă de 11 ani, își ajută părinții la muncile din gospodărie

„În 2 zile, dacă e cald, se coc. Trebuie să fie roșie, să nu fie portocalie. Mai trebuie lăsată. Dacă e portocaliu, o mai lăsăm o zi. Ne ajută vremea, că e cald, e bine.”

„Le punem în caserole. Trebuie să le punem cu grijă să nu se lovească.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Plantația de la Săhăteni a fost înființată în această vară de un cuplu de tineri din localitate. Andra și Cătălin erau studenți atunci când au decis să investească în agricultură. Pentru câmp, au mizat pe soiul Albion, adaptat la condițiile climatice din România.

Andra Luiza Constantin, anteprenor: „Cam așa arată căpșuna din acest soi. Eu sunt foarte mulțumită de soiul respectiv. Căpșunile fiind foarte mari, foarte lucioase.

Nu sunt nici exagerat de sensibile.”

„Sunt și foarte dulci. De asemenea, au și un aspect foarte frumos, pentru căpșuni în octombrie. Clima ne ajută foarte mult, e foarte cald, soare, e frumos.”

Anteprenorii fermei din Buzău se așteaptă să recolteze peste 6 tone de căpșune

Tinerii fermieri speră să recolteze peste 6 tone de căpșune, până la începutul iernii, dacă vremea continuă să fie blândă.

Nu duc lipsă de clienți și spun că o parte din marfă a fost comandată deja de supermarketuri și magazine din regiune. Deocamdată vând cu 15 lei caserola de jumătate de kilogram.

Citește și: VIDEO- Prima ninsoare din această toamnă. La munte au căzut primii fulgi de nea. Prognoza meteo actualizată

Andra Luiza Constantin, anteprenor: „Fiind în ext rasezon, prețul ar trebui să fie un pic mai mare decât este prețul nostru, însă am preferat să rămânem la acesta momentan. Probabil că o să plusăm puțin odată ce înaintăm cu vremea. O să ajungem probabil în noiembrie, decembri, iar prețul clar va fi un pic mai mare.”

Fermierii vor livra căpșune românești în piețe și magazine, toată iarna. Asta pentru că ei produc fructele nu numai în spații deschise, ci și în sere moderne, unde plantele cresc într-un substrat organic din nucă de cocos și au rod tot anul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si