In articol:
Cristina este una dintre cele 3 culegătoare de căpșune care iau la verificat plantă cu plantă pentru a găsi fructele bune de cules. Au mult de lucru, deoarece plantația se întinde pe 2 hectare, iar culesul trebuie făcut frecvent.
„În 2 zile, dacă e cald, se coc. Trebuie să fie roșie, să nu fie portocalie. Mai trebuie lăsată. Dacă e portocaliu, o mai lăsăm o zi. Ne ajută vremea, că e cald, e bine.”
„Le punem în caserole.
Plantația de la Săhăteni a fost înființată în această vară de un cuplu de tineri din localitate. Andra și Cătălin erau studenți atunci când au decis să investească în agricultură. Pentru câmp, au mizat pe soiul Albion, adaptat la condițiile climatice din România.
Andra Luiza Constantin, anteprenor: „Cam așa arată căpșuna din acest soi. Eu sunt foarte mulțumită de soiul respectiv. Căpșunile fiind foarte mari, foarte lucioase.
„Sunt și foarte dulci. De asemenea, au și un aspect foarte frumos, pentru căpșuni în octombrie. Clima ne ajută foarte mult, e foarte cald, soare, e frumos.”
Anteprenorii fermei din Buzău se așteaptă să recolteze peste 6 tone de căpșune
Tinerii fermieri speră să recolteze peste 6 tone de căpșune, până la începutul iernii, dacă vremea continuă să fie blândă.
Citește și: VIDEO- Prima ninsoare din această toamnă. La munte au căzut primii fulgi de nea. Prognoza meteo actualizată
Andra Luiza Constantin, anteprenor: „Fiind în ext rasezon, prețul ar trebui să fie un pic mai mare decât este prețul nostru, însă am preferat să rămânem la acesta momentan. Probabil că o să plusăm puțin odată ce înaintăm cu vremea. O să ajungem probabil în noiembrie, decembri, iar prețul clar va fi un pic mai mare.”
Fermierii vor livra căpșune românești în piețe și magazine, toată iarna. Asta pentru că ei produc fructele nu numai în spații deschise, ci și în sere moderne, unde plantele cresc într-un substrat organic din nucă de cocos și au rod tot anul.