Fermierii se lauda cu o productie record dupa ce Ministerul Agriculturii a triplat subventiile de la 1.000 la 3.000 de euro si se gandesc sa-si extinda suprafetele pentru a impiedica marfa de import sa ajunga pe tarabele din tara.

Romica Papara cultiva usturoi pe doua hectare. Daca in anii trecuti, banii pe care ii lua pe recolta abia ii acopereau investitia, acum isi freaca mainile cu gandul la profit!

Fermierul estimeaza ca anul acesta, tarabele vor fi pline cu usturoi romanesc, ceea ce va tine departe marfa adusa din strainatate. Barbatul va obtine 10 tone de usturoi la hectar si va vinde kilogramul cu 6 lei, pe pietele e-ngros din Craiova, Bucuresti, Brasov si Cluj.

"Va dati seama, foarte multi o sa fie interesati sa cultive usturoi si automat, o sa caute samanta, iar pretul normal ca o sa duca putin in sus", spune Romica Papara.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Nemultumiti ca in anii trecuti tara noastra a importat o cantitate uriasa de usturoi,  fermierii isi doresc suprematia pe piata si spun ca al nostru e mai iute si mai bun decat al strainilor.

"Uitati aicea. Ia uite, parca e praz. Uitati aicea, diferenta dintre asta si cel de prin Spania, de pein China, de unde il aduc, ia uitati ..sanatate curata.", spune alt producator.

In Romania, suprafata cultivata in anul 2017 a fost de aproape 10 mii de hectare,  la care s-au obtinut peste 55 de mii de tone de usturoi.

Mare parte din recolta va fi anul acesta din Dolj.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si