"Vor chinui pacienții". Curg acuzații grave la adresa Ministerului Sănătății, din partea medicilor
Ministerului Sănătății îi sunt aduse acuzații grave din partea unui medic anestezist. Ce se întâmplă în cu secțiile de mari arși din țară.
Alexandru Rafila este acuzat de crearea "din pix" a unor paturi de mari arși. Potrivit unei anchete hotnews.ro, Ministerul Sănătății ar fi publicat un document oficial prin care se permite secțiilor medicale să devină secții pentru tratarea arșilor, chiar dacă nu ar dotările corespunzătoare.
Dr. Elena Copaciu, medic anestezist primar, este îngrijorată cu privire la noul document publicat în Monitorul Oficial, prin care Ministerul Sănătății ar da dreptul oricărei secții medicale să devină secție de tratare a marilor arși, informează aceeași
Îngrijorarea medicului este că pacienți nu ar putea fi tratați corespunzător, pentru că secțiile pentru tratarea marilor arși au nevoie de dotări speciale, cum ar fi că marele ars necesită o cameră individuală de izolare și protecție, la nivel internațional fiind prevăzută a avea 25 de metri pătrați și, printre altele, un dispozitiv de modificare a presiunii din incintă.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Medicii vor putea să interneze mari arși în structuri neconforme nevoilor marelui ars, fără să se mai teamă de consecințe medico-legale. La final vom afla ca avem multe paturi de mari arși critici și nu știam(...) O rezervă de spital aglomerată face mai greu de decontaminat suprafețele atinse și creste riscul transmiterii de germeni patogeni. Dispozitivul de spălat-dezinfectat ploști nu are ce căuta aici. Acest lucru se face în baia dedicată a fiecărei rezerve individuale și în locul denumit „ploscar”- camera de spalare – dezinfectare a ploștilor. În niciun caz în locul unde se echipează cei care intră la pacientul critic sau unde se depozitează materiale sterile , a declarat dr. Elena Copaciu, conform aceleiași surse.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Părerea medicului este împărtășită și de un supraviețuitor Colectiv, care se teme că cei arși vor suferi la fel cum s-a întâmplat în urmă cu nouă ani.
Vor chinui în țară pacienții cu arsuri severe fără să le mai fie teamă de lege. Ca la Colectiv. Iar noile centre de arși aflate în construcție vor fi finalizate la niște standarde mult inferioare celor la care au fost proiectate inițial. În lumea civilizată, structurile pentru tratarea arsurilor severe fac parte din rețeaua de unități medicale strategice. Un conflict armat, un accident colectiv sau un cutremur catastrofal va produce zeci și sute de victime cu arsură severă cărora trebuie să li se dea o șansă reală!, a
declarat un supraviețuitor Colectiv, potrivit sursei citate anterior.