Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri seară, că în ședința Comisiei Juridice a Senatului au fost operate ultimele modificări la legea privind carantina și izolarea. Raportul Comisiei pe lege, cu amendamentele adoptate, a fost aprobat la sfârșitul zilei de ieri, iar votul final pe proiect va fi dat de camera parlamentară decizională, Senatul, joi dimineață.

Citeste si: Uluitor cum arată bărbatul care nu s-a tuns niciodată în viață

"Urmează(...) o citire tehnică de către stafful comisiei şi probabil în această seară, când va fi gata, o să dăm un vot pe raportul Comisiei juridice, în aşa fel încât mâine să poată fi înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului, care va avea loc la ora 10, 12, o să stabilim de comun acord cu ceilalţi colegi, dar mâine în mod cert o să avem vot în plenul Senatului", a afirmat Robert Cazanciuc.

Citeste si: Statul în care masca devine obligatorie și pe stradă. Ce amenzi riscă cei care nu respectă legea

Ce modificări a adus Senatul legii izolării

Șeful Senatului a precizat că s-a introdus o procedură obligatorie referitoare la medici. "Sunt mai multe lucruri care au fost(...) îmbunătăţite faţă de varianta venită de la Guvern sau de la Cameră.(...) Am introdus o procedură obligatorie, mai întâi de voluntari, într-un al doilea pas de apelare la o structură militară, dacă va fi cazul şi în ultimă instanţă, dacă nici cele două(...) soluţii nu pot să aducă pe cineva într-un spital care are o criză la un moment dat, să se poată apela la o detaşare, cu o compensare destul de importantă, de până la o jumătate din salariu plus o diurnă(...) pentru cei care merg în asemenea misiuni", a explicat Cazanciuc.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat: „Aseară s-a luat pentru prima dată decizia...”

Citeste si: S-a lansat prima carte despre pandemie în România. Răsvan Popescu: „Sunt oameni în măsură să transmită împreună și separat un fel de sentiment colectiv”

Ministerul Sănătăţii va fi obligat să creeze un corp al voluntarilor pentru situaţii de urgenţă la care statul să poată apela când e nevoie. "Practic, un număr de cadre medicale se înscriu pe această listă, beneficiază de o anumită formă de compensare, dar atunci când ţara are nevoie de ei sunt cu arma la picior", a precizat Cazanciuc.
Potrivit acestuia, în prima etapă pacientul confirmat cu un agent patogen va beneficia de o examinare medicală care poate să dureze până la 48 de ore, făcută cu acordul său.

Citeste si: Ce câștiguri uriașe are Daniel Fenechiu, senatorul care s-a filmat în comisie cu sticla de coniac și cu motanul!

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

"Dacă pacientul nu este de acord, medicul care-l examinează propune DSP o eventuală măsură de izolare pentru 48 de ore pentru a termina un screening general. La finalul celor 48 de ore se reia această procedură de acord solicitat pacientului. Dacă nici în această situaţie nu se obţine acordul, DSP-ul emite o altă decizie. Şi prima decizie, pentru 48 de ore şi următoarea decizie, care durează cât durează perioada de incubare a agentului patogen respectiv, pot fi contestate(...)

la judecătoria din raza căreia se află unitatea spitalicească", a explicat Cazanciuc.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si