Vouchere de vacanță 2023: Anul acesta, voucherele de vacanță pentru salariații de la stat au avut o valoare de 2.550 de lei. Află la ce sumă vor ajunge voucherele de vacanță anul viitor!

Ce valoare vor avea voucherele de vacanță în 2023?

De la 2.550 de lei, cât a fost valoarea unui voucher de vacanță în 2022, anul viitor se va ajunge la 3.000

de lei brut, în conformitate cu noul salariu minim pe economie. În plus, la această sumă se va aplica un impozit de 10%.

Așadar, valoarea tichetelor de vacanță se va raporta la perioada lucrată, situaţia fiind similară pentru toţi bugetarii dacă se va majora salariul minim de la 1 ianuarie 2023.

În 2023,  valoarea voucherelor de vacanță crește la 3000 de lei, în conformitate cu salariul minim pe economie, potrivit autorităților.

Citeste si: Românii ar putea primi vouchere pentru compensarea facturilor la energie. Anunțul a fost făcut de Ministrul Energiei

Vouchere de vacanță 2023: Veste bună pentru bugetari!

Vouchere de vacanță 2023: Veste bună pentru bugetari!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Marcel Ciolacu, anunț despre viitorul pachet social pregătit de Guvern

Voucherele au valoarea salariului minim în România, iar cum acesta va crește la 3000 de lei de la 1 ianuarie 2023.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, dacă un angajat a lucrat șase luni, va primi 1500 de lei, iar dacă a lucrat trei vor primi 750 de lei.

Sindicatele din Federația Națională Mine Energie și cei din Federația Națională „Univers” au solicitat printr-o adresă un adaos de 450 de lei pentru fiecare salariat al Complexului Energetic Oltenia, pentru a contracara efectele creșterii salariului minim pe economie.

Vouchere de vacanţă 2023  și pentru angajații din sectorul privat

Angajații din sectorul privat vor putea primi vouchere din bugetele firmelor la care lucrează, pe când voucherele pentru angajații la stat, din bugetul public.

Totodată, există însă unele avantaje oferite angajatorilor care acordă vouchere de vacanţă. Printre acestea se numără, deductibilitate fiscală în procent de 100%, în limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal şi scutirea de contribuţia asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. Mai mult, sunt scutite de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat.

„Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Citeste si: Senatul a adoptat legea care reduce risipa alimentară. Schimbări în România

Vouchere de vacanță 2023: Veste bună pentru bugetari!

Vouchere de vacanță 2023: Veste bună pentru bugetari!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă.

Datorită impactului pozitiv de pe plan economic şi social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul

de stat”, a precizat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Așadar, voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Citeste si: Românii vor primi bani de la stat pentru a schimba becurile vechi

Voucherele de vacanţă primite de salariaţi pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi adăugate şi alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear. Legislaţia în vigoare privind acordarea acestora este: OUG nr. 8/2009, cu modificările şi completările ulterioare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si