"La Căminul de Persoane Vârstnice de la Odobeşti au fost identificate 41 de persoane pozitive, dintre care 25 de beneficiari şi 16 angajaţi ai centrului. În total, au fost testate 64 de persoane, pentru care s-au efectuat un număr de 84 de recoltări”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Primele cazuri în centrul de la Odobeşti au apărut luna trecută, când au fost depistaţi cu coronavirus mai mulţi bătrâni şi angajaţi, iar unul dintre vârstnici a decedat.

Vrancea: 25 de bătrâni de la un cămin din Odobeşti şi 16 angajaţi, confirmaţi cu coronavirus

Acum a apărut un al doilea val de îmbolnăviri. Între timp, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea continuă testarea personalului de îngrijire din căminele de bătrâni de două ori pe lună, cu posibilitatea de extindere a testării şi în centrele rezidenţiale.

vrancea coronavirus bătrâni angajați

De asemenea, DGASPC Vrancea a anunţat că s-au luat toate măsurile necesare pentru protejarea beneficiarilor şi a salariaţilor din centre. Sunt asigurate echipamente de protecţie, substanţe dezinfectante, este interzis accesul altor persoane în centre, iar angajaţii sunt izolaţi preventiv la locul de muncă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cod galben de vânt puternic şi ploi torenţiale, marţi, în cea mai mare parte a ţării

Citeste si: Record negativ în Rusia. A depășit Italia și Marea Britanie. Peste 11.000 de cazuri în 24 de ore

Citeste si: Focar de coronavirus la un cămin pentru persoane vârstnice din Galaţi

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, judeţul Vrancea are 467 de bolnavi de coronavirus.

Citeste si: Cum se vor desfășura cununiile, botezurile și înmormântările după 15 mai. Câte persoane vor putea participa


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si