Te gândești la achiziția unei mașini second hand dar nu știi exact la ce anume să te uiți atunci când o cumperi, pentru a te asigura că nu a fost implicată în vreun accident?

Alfă la ce să fii atent atunci când mergi să vezi mașina pe care intenționezi să o cumperi, din acest articol.

Citeste si: Aeronavele prăbușite în Constanța au fost doborâte de rachete sol aer? Ce spun autoritățile: “A fost numită o comisie de investigare”

Indiferent că este vorba de o lovitură mai mică sau un accident rutier de anvergură, o mașina accidentată îți poate da bătăi de cap dacă nu știi istoricul ei și nu a fost reparată corespunzător.
Rareori un vânzător va fi sincer atunci când vrea să scape de un autoturism anterior avariat, așadar inspectează cu atenție toate aceste lucruri înainte de a o cumpăra.

Solicită o diagnoză auto

În cazul în care nu te pricepi foarte bine la a analiza anumite elemente ale mașinii, cea mai bună variantă este să îi soliciți vânzătorului o diagnoză completă la un service autorizat, înainte.
Dacă mașina are probleme de care nu vrea să-ți spună s-ar putea să refuze acest lucru. Deci, pentru siguranța ta, cel mai bine este să mergeți împreună la un service autorizat pentru a pune pe tester mașina și a face o diagnoză completă înainte de achiziție.

Verifică-i părțile electrice

Atunci când o mașină a trecut printr-un accident s-ar putea să-i fi afectat inclusiv partea electrică.
Problemele electrice ale mașinii, te pot costa o grămadă de bani iar acum este momentul să faci această verificare. Cel mai simplu îți poți da seama verificând semnalizarea, spre exemplu, sau radioul.
Nu uita să verifici și aerul condiționat să vezi dacă are nevoie de o incarcare freon in Brașov pentru că, de aerul condiționat vei avea mare nevoie, în special la drumuri lungi, în sezonul cald.

Inspectează vopseaua

Vopseaua poate spune multe despre o mașină care a fost avariată și revopsită. Inclusiv în cazul ruginii, acest aspect este destul de vizibil, pentru că în anumite zone, vopseaua poate fi neregulată sau cu o mică diferență de culoare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- De ce a devenit litera Z un simbol pro-război în Rusia

O altă modalitate prin care poți verifica dacă o mașina a fost vopsită este să te uiți la garniturile de cauciuc de la uși, din jurul portbagajului sau de pe capotă. În cazul în care observi urme de vopsea este clar.
O variantă mai neconvențională este să aplici un magnet peste caroserie. În cazul în care aceasta a fost kit-uită magnetul nu va prinde.

Uită-te cauciucuri, jante și goluri

Examinează cauciucurile și vezi dacă există urme de uzură pe o singură parte a lor. Acest lucru îl poți vedea doar dacă acestea nu au fost schimbate, deși în general, în mașinile care se vând nu se investesc bani.
Un alt lucru la care te poți uita este să vezi dacă jantele sunt deteriorate.

Acest lucru se poate indica un accident, dacă au urme destul de vizibile.

Citeste si: Câți copii au murit de COVID în România până acum

Golurile neregulate între capacul compartimentul motorului și aripă pot spune multe despre situațiile prin care a trecut mașina anterior.

Fă un test drive

Nu doar inspecția vizuală îți va arăta anumite nereguli referitoare la mașina pe care urmează să o cumperi ci și condusul ei. Așadar, solicită-i vânzătorului acest lucru, în special dacă știi la ce aspecte să fii atent.
Ia mâinile de pe volan atunci când conduci pentru a vedea dacă aceasta are problemă la direcție. În cazul în care trage dreapta sau stângă ar trebui să afli mai multe de la vânzător legat de acest lucru.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ali Wong și Justin Hakuta se despart după 8 ani de căsnicie. Cei doi au două fetițe împreună

O altă modalitate de a testa mașina este să vezi cât de ușor se închid ușile. În cazul în care acestea au fost înlocuite sau deformate se vor închide mult mai greu sa vor face un anumit zgomot.

Uită-te la motor

Ideal ar fi, ca atunci când mergi să cumperi o mașină să fii însoțit de o pesoană care se pricepe cât de cât la distinge un motor intact de unul asupra căruia s-a intervenit.
Dacă spre exemplu, observi foarte multe urme de sudură sau de strivire, este un semn clar că mașina a fost implicată într-un accident.
Verifică inclusiv podeaua portbagajului pentru a nu avea urme de sudură sau rugină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si