Vrei sa slabesti? Nu trebuie sa renunti doar la zahar! Consumul exagerat de carne duce la aparitia obezitatii, arata un nou studiu
Proteinele de origine animala contribuie la fel de mult ca si zaharul la cresterea in greutate, arata un nou studiu.
Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Adelaide, grasimile si carbohidratii produc energia de care avem nevoie pentru a putea face fata provocarilor zilnice si sunt digerate mai repede decat proteinele animale, ceea ce inseamna ca energia provenita din carne este folosita mai tarziu, insa daca exista un surplus, acesta este transformata in grasime.
Cercetatorii au studiat impactul pe care carnea si zaharul il au asupra obezitatii si au gasit legaturi importante intre acestea.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Grasimile si carbohidratii ne genereaza energia de care avem nevoie sa facem fata necesitatilor zilnice. Din cauza faptului ca proteina animala este digerata mai greu decat grasimile si carbohidratii, acest lucru face ca si surprusul de proteine sa fie convertit si depozitat ca grasime in corp. Descoperirile noastre, desi vor crea controverse, sugereaza ca zaharul dauneaza la fel de mult ca si carnea. Oamenii trebuie sa fie constienti ca daca vor consuma in mod exagerat de zahar si grasimi, credem ca ca proteina animala contribuie extrem de mult la obezitate”, a declarat profesorul de la Universitatea Antropologica
Biologica, potrivit The Independent.