Vreme extremă în România. Canicula și instabilitatea atmosferică merg braț la braț în aceste zile. ANM a emis joi dimineață noi avertizări cod galben și portocaliu de vreme instabilă, dar și de disconfort termic accentuat.

Citeste si: Furtunile mătură jumătate din țară. Vezi HARTA publicată de ANM

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 28 iulie, ora 10:00 – 29 iulie, ora 06:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului, sudul și estul Transilvaniei și nordul Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. Local cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp.

Citeste si: Cod galben de inundaţii în patru judeţe începând de joi dimineaţă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 28 iulie, ora 14:00 – 28 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...60

l/mp.

cod galben portocaliu anm

Ploi torențiale, cu cantități însemnate de apă pe perioade scurte - alerta de la ANM

[Sursa foto: MeteoRomania.ro]

Canicula revine în forță de vineri

Valul de căldură se va menţine în vestul şi local în sudul ţării în următoarele două zile, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 şi 37 de grade, potrivit unei avertizări Cod galben emise joi de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, îndeosebi în după-amiaza zilei de vineri. 

Citeste si: VIDEO- O nouă zi de foc în sudul țării. Peste 40 de grade în București și 14 județe

Sâmbătă disconfortul termic va fi ridicat în majoritatea regiunilor, local va fi caniculă, iar din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest şi nord-vest, apoi treptat şi în restul teritoriului.

cod galben

Canicula se mută spre vest și persistă în sudul țării

[Sursa foto: MeteoRomania.ro]

Cum va fi vremea în Capitală

ANM a emis joi dimineață o PROGNOZĂ SPECIALĂ pentru Capitală, valabilă pentru intervalul 28.07.2022 ora 10:30- 29.07.2022 ora 21:00

ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
28.07.2022 ORA 10:00- 29.07.2022 ORA 21:00
Valul de căldură va persista, iar cu precădere în după-amiaza zilei de vineri (29 iulie) disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Îndeosebi în după-amiaza și seara zilei de joi (28 iulie), vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului).

Temperaturile maxime vor fi de 32...34 de grade, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si