Purtator de cuvant ISU Arad: „A fost sub cod portocaliu, 25 de interventii de catre toate subunitatile Moneasa si Sebes, zone mai periculoase. Se intervine. in municipiul sunt arbori cazuti.

In localitatea Moneasea, o persoana de sex feminin a murit, confirmare a venit de la politie. intre Sebes si Moneasa drumul este blocat. Nu cunosc cauza. Alte persoane ranite nu avem”.

In Caras-Severin nu sunt persoane ranite sau accidentate.

Sunt pagube materiale, case ramase fara acoperisuri. Copaci rupti.

Vantul puternic a smuls, duminica dupa-amiaza, in mai multe localitati din judetul Caras-Severin acoperisuri de case si a prabusit mai multi copaci.

'Au fost smulsi mai multi copaci care au cazut pe carosabil, la Izgar, Berzovia, Maureni, Ghertenis si la Resita. in ceea ce priveste localitatile fara curent electric, nu s-a putut lua legatura, deocamdata, cu reprezentantii ENEL', a declarat Elena Tarla, purtator de cuvant al ISU Semenic al judetului Caras-Severin.

De asemenea, pe Bulevardul Republicii nr. 24, din Resita, vantul a smuls acoperisul unui balcon, la fata locului actionand reprezentanti ai ISU Semenic si politisti.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Localitatile Anina, Bocsa, Caransebes, Oravita, Otelu-Rosu din judetul Caras-Severin s-au aflat, pana la ora 17,30, sub atentionare de Cod portocaliu, de intensificari ale vantului, cu viteze de peste 90 km/h.

si in judetul Arad, vremea a facut prapad. O furtuna violenta s-a abatut, duminica dupa-masa, asupra judetului si municipiului Arad, producand importante pagube, dupa ce rafalele de vant au smuls acoperisuri si au prabusit mai multi arbori, fiind blocata si circulatia rutiera pe unele artere rutiere.

'in circa 40 de minute, rafalele puternice de vant au reusit sa smulga acoperisul de tabla de pe un imobil aflat pe Calea Timisorii, in centrul cartierului Aradul Nou, in apropierea noului sediu al FDGR Arad, inaugurat duminica la orele amiezii. Traficul rutier a fost blocat in zona pana cand mai multi barbati au reusit sa traga tabla si sa degajeze carosabilul', a declarat maior George Plesca, purtator de cuvant al ISU Arad.

De asemenea, in apropierea stadionului UTA, un copac foarte inalt a cazut de-a curmezisul soselei, insa din fericire nu se afla nimeni in zona.

in cartierul Gai, o salcie de circa 15 ani a fost smulsa din pamant cu tot cu radacini, iar in zona Statiei CFR Arad un semafor a fost luat de vant fiind aruncat pe carosabil.

in aproape toate cartierele din municipiul resedinta de judet, vantul puternic a smuls tigla de pe acoperisurile de case si blocuri, bucatile fiind proiectate pe mai multe autovehicule parcate in apropierea acestora, acestea fiind avariate.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

'si in judet au fost afectate de furtuna mai multe localitati, intre care Sambateni, Paulis, Lipova, Santana, Moneasa. De asemenea, pe drumul judetean DJ 709 Arad- siria au cazut mai multi copaci pe partea carosabila, circulatia auto fiind blocata. O situatie similara a fost semnalata si pe drumul national DN 69 Arad- Timisoara. in toate zonele afectate se intervine pentru indepartarea copacilor de pe carosabil in vederea normalizarii situatiei', a detaliat maior George Plesca.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca se lucreaza in tot judetul pentru evaluarea efectelor furtunii de duminica.

'Problema este insa aceea ca aceasta evaluare se desfasoara cu greutate, intrucat conexiunile cu subunitatile ISU din judet nu functioneaza normal, fiind afectate de furtuna', a mai adaugat purtatorul de cuvant al ISU Arad.

Sursa: Agerpres


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si