Meteorologii anunță instabilitate atmosferică și emit un nou Cod galben, de la ora 12.00 până la 23.00, valabil în 29 de județe din țară.  

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte.

În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte”, a transmis ANM. 

Astfel de fenomene vor fi întâlnite și izolat în alte zone.  

Vreme rea în România! 29 de județe din țară se află sub cod galben

Harta cu zonele afectate

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Vremea rea a făcut probleme în județul Arad. Străzile s-au transformat în lacuri

Vremea rea a făcut probleme în județul Arad. Străzile s-au transformat în lacuri

Vremea rea a făcut din nou probleme în țară. Vestul țării a fost inundat, acolo unde apa s-a scurs de pe versanți.

Zeci de gospodării au fost inundate în vestul țării, iar canalizările nu au mai putut face față cantității de apă.

Citește și: Ploile torențiale au făcut prăpăd în țară. Mai multe străzi și case au fost inundate

În satul Toc, apa a ajuns până la altarul bisericii, unde a tins jumătate de metru, iar podețele au fost rupte. Circulația pe Drumul Național 7 a fost blocată. Pompierii au intervenit pentru deblocarea drumurilor.  

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, în satele Bucureşci şi Şesuri apa a intrat în 12 gospodării, grădini și beciuri, dar și pe mai multe drumuri locale.

Citește și:   VIDEO- HARTA: Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea pentru România. Acestea sunt zonele afectate

Ploile torențiale au făcut prăpăd în țară. Mai multe străzi și case au fost inundate

Ploile abundente au creat probleme în mai multe părți ale țării, iar apa a făcut prăpăd în gospodăriile oamenilor. Timișoara și Râmnicu Vâlcea au fost sub apă, după ce canalizarea nu a mai făcut față, iar  pompierii au intervenit  pentru a scoate apa din subsoluri și curți. 

Ploaia torențială a făcut prăpăd și în județul Arad, acolo unde mai multe gospodării au fost inundate după ce o viitură a venit pe versanți.   Citește și:  VIDEO- Vijelia a stricat nunta unui cuplu din Timiş. Furtunile continuă să facă ravagii în unele zone din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si