Close sidebar
Close sidebar

Vreme severă în toată ţara! Coduri galben şi portocaliu de ninsori şi vânt puternic, până mâine seară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru azi şi mâine două avertizări cod galben şi portocaliu de ninsori şi vânt puternic.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 octombrie, ora 22- 24 octombrie, ora 22, va fi cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zonele montane.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada şi reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marţi spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpaţii Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, anunţă meteorologii ANM.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

De asemenea, în noaptea de marţi spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70

km/h.

În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantităţile de apă vor atinge local 15 l/mp şi izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al ţării.

ANM a emis şi un cod portocaliu de vremea rea, valabil în 24 octombrie, orele 12 – 19.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI