Close sidebar
Close sidebar

Vremea. ANM a anunțat prognoza meteo pentru 9 septembrie

Vești bune de la meteorologi. Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară după-amiaza în sud și în sud-est.

Catalina Popa,

Vremea. ANM a anunțat prognoza meteo pentru 8 septembrie

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și al Olteniei și local în Câmpia de Vest și în Dobrogea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, la munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în jumătatea de sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade.

Vremea. ANM a anunțat prognoza meteo pentru 8 septembrie

Citeste si: Rusia trimite trupe în Belarus

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Arad: Opt localităţi din judeţ vor începe şcoala în scenariul roşu

Vremea în București

In Bucuresti, vremea se va menține caniculară după-amiaza, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar vântul va continua să prezinte intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Vremea în restul țării

Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară după-amiaza în sud și în sud-est.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și al Olteniei și local în Câmpia de Vest și în Dobrogea.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, la munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în jumătatea de sud-est a teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade.

Vremea la munte și la mare

La munte cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate indeosebi dupa-amiaza si seara, mai ales in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali unde se vor semnala averse si descarcari electrice. Punctiform, se vor acumula cantitati de apa de peste 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel ca la amiaza vor fi 18 grade la Paltinis, 21 la Predeal, 18 la Semenic si Sinaia cota 1500, 20 de grade la Arieseni si 14 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

La mare vremea va fi în general frumoasa şi se va racori. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat cu intensificari temporare în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 30 de grade, iar temperatura apei marii va fi cuprinsa între 26 şi 27 de grade.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Racorirea vremii, determinata de patrunderea unor mase de aer mai rece dinspre nord-vest, se simte luni si in regiunile sudice si sud-estice. Nu este vorba de o scadere accentuata a temperaturii. Dar si asa, astazi si maine regimul termic se va apropia semnificativ de cel normal, cu maxime in general intre 25 si 32 de grade.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI