Close sidebar
Close sidebar

Alertă de vreme rea de la ANM. Cod galben în 30 de județe. Cum va fi vremea în București

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, două atenţionări Cod galben de intensificări susţinute ale vântului, prima valabilă pe parcursul întregii zile în peste trei sferturi din ţară, iar cea de-a doua cu valabilitate până miercuri dimineaţa în zone din 12 judeţe.

Sorin Negru,

Ninsori viscolite în România, la munte. Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.&nb


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ninsori viscolite în România, la munte

Conform prognozei meteo de la ANM, marţi, între orele 10:00- 20:00, pe fondul unui Cod galben, vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul şi local în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

Citeste si: VIDEO- Meteorologii au emis cod roșu de viscol pentru aceasta seară. Care sunt zonele vizate

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 10 – 18 ianuarie, ora 20.00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90...110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70...80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50...55 km/h.

Vremea se răcește și bate vântul în București

Vremea va fi frumoasă în Bucureşti în decursul zilei de marţi, în timp ce temperatura maximă va ajunge la 6 grade, arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit specialiştilor, în intervalul 18 ianuarie, ora 10:00- 19 ianuarie, ora 8:00, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat (35- 40 km/h).

Temperatura maximă consemnată în Capitală va fi de 5- 6 grade, în timp ce minima va oscila între -6 şi -4 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI