Close sidebar
Close sidebar

Vreme instabilă la început de săptămână. Noi avertizări COD GALBEN de vijelii și căderi de grindină - UPDATE

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, luni dimineața, noi avertizări nowcasting COD GALBEN de vremea rea, valabile pe perioade scurte de timp. Primele două zile ale săptămânii în curs sunt caracterizate de vreme caldă și instabilă, dar de miercuri vremea intră într-un proces de răcire în întreaga țară.

Sorin Negru,

Vreme instabilă la început de săptămână. Noi avertizări COD GALBEN de vijelii și căderi de grindină

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vremea va fi instabilă în această săptămână, zilele însorite şi calde, alternând cu zilele reci şi ploioase, în timp ce ploile vor avea adesea caracter torenţial, transmit meteorologii ANM.

UPDATE. Noi căderi de grindină în Suceava și Buzău

Noi căderi de grindină au fost înregistrate, luni, în mai multe zone din ţară. Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări nowcasting de fenomene periculoase, în continuare unele localităţi fiind sub avertizări cod galben.

Potrivit imaginilor postate în mediul online, luni a căzut grindină în mai multe zone din ţară. S-au înregistrat furturi în judeţul Suceava, la Fălticeni şi Dolhasca, dar şi în judeţul Buzău, la Vârteju.

”Furtună cu grindină în această după-amiază”, anunţă pagina de Facebook specializată în ştiri despre starea vremii Meteoplus.

Cod portocaliu de vijelii în trei județe

Meteorologii au emis, luni, mai multe avertizări nowcasting de ploi, vând şi căderi de grindină.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt încă valabile astfel de avertizări, cod galben, pentru localităţi din judeţele Mehedinţi, Buzăi şi Maramureş.

Mai devreme, ANM a anunţat cod portocaliu pentru judeţele în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi.

Prognoza meteo. Sunt anunțate ploi în mai multe zone din țară

Meteorologii anunţă că în primele zile din săptămâna 6-12 mai vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Scandal uriaș în familia regală a Norvegiei. S-au aflat noi detalii șocante despre fiul vitreg al viitorului rege, aflat deja în arest- antena3.ro

Citește și: VIDEO. Vremea extremă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară. Imagini cu grindina uriașă. "A distrus tot"

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane, anunță ANM.

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

Au fost căderi de grindină în mai multe județe din țară

[Sursa foto: Observatorul PH]

Vreme instabilă la începutul săptămânii

Primele zile ale săptămânii aduc vreme caldă în majoritatea zonelor țări, cu maxime cuprinse între 18 și 29 grade.

Începând de miercuri și joi, se va resimșți o răcire semnificativă a vremii, cu maxime de 12-22 grade.

Citeste si: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Scandal uriaș în familia regală a Norvegiei. S-au aflat noi detalii șocante despre fiul vitreg al viitorului rege, aflat deja în arest- antena3.ro

Pentru ziua de luni, 6 mai, se așteaptă ploi torențiale, vijelii, însoțite de căderi de grindină în zone izolate din Maramureș, Moldova, nordul Munteniei și Olteniei, cu cantități de apă care pot ajunge la 20 litri pe metru pătrat.

Fenomene meteo imprevizibile în luna mai

"Luna mai se caracterizează, în general, printr-o creştere a instabilităţii atmosferice, pe fondul creşterii temperaturii. În această lună, perioade cu zilele însorite şi calde (uneori caniculare) alternează cu perioade cu zile reci şi ploioase, iar ploile au adesea caracter torenţial. Circulaţia atmosferică este una foarte dinamică şi se pot crea situaţii de schimbări bruşte ale vremii, pe fondul unei circulaţii atmosferice meridionale. Astfel, pot avea loc advecţii de mase de aer polar care generează temperaturi minime sub limita de îngheţ, iar în zona montană, fenomene de ninsoare şi viscol, dar pot avea loc şi advecţii de aer foarte cald, tropical, ce pot genera creşteri puternice ale temperaturii, înregistrându-se primele cazuri cu valuri de căldură din an", spun meteorologii ANM.

Citește și: VIDEO. Mașini luate de viitură în Prahova. Au fost găsite la peste un kilometru distanță

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI