Close sidebar
Close sidebar

Vremea de Crăciun 2022: Prognoza meteo pentru luna decembrie

Vremea de Crăciun 2022. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Iată cum va fi vremea de Crăciun!

Madalina Grigore,

Vremea de Crăciun 2022: Prognoza meteo pentru luna decembrie

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vremea de Crăciun 2022. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în luna decembrie 2022. Potrivit acestora, iarna va fi mult mai blândă și cu precipitații, sub formă de ninsoare, extrem de puține. 

Află cum va fi  vremea de Crăciun 2022, în România!

Vremea de Crăciun 2022: Prognoza meteo pentru luna decembrie

[Sursa foto: PixaBay]

Vremea de Crăciun 2022

Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat că următoarele luni de iarnă vor fi blânde, dar vor exista și zile cu temperaturi scăzute de până la -15 grade Celsius.

Citește și: Meteo 23.11.2022 seară

„În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă.  Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de  temperaturi minime de -15 grade  sau de precipitații mai abundente”,  a spus directorul ANM.

Meteorologii estimează pentru perioada 25-30 decembrie  temperaturi maxime cuprinse între 4-6 grade,  în timp ce minimele se vor situa între -3 şi 0 grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 – 20 decembrie

În a doua parte a lunii decembrie, valorile termice vor începe să scadă. Regiunile vestice fac excepție. În prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru perioada aceasta din an, în special în partea de nord-est a teritoriului.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Anunț ANM: cod roșu de vreme severă. Nucleu ciclonic deasupra României

Referitor la precipitații, meteorologii estimează un regim pluviometric local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, însă deficitar în partea de vest și sud-vest a țării. În restul teritoriului va fi în general apropiat de cel specific perioadei.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 decembrie

A doua săptămână a lunii decembrie vine cu valori termice medii puțin mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intramontane și în sud-estul extrem al țării.

Citește și: Cod galben de ceaţă în cinci judeţe din Moldova şi Muntenia

În zonele de munte, este estimată o abatere termică negativă mai accentuată este estimată pentru zonele de munte. 

Vremea de Crăciun 2022: Prognoza meteo pentru luna decembrie

[Sursa foto: PixaBay]

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

În ultimele zile din 2022 și primele din 2023, specialiștii ANM estimează o temperatură medie a aerului cu valori mai scăzute decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: VIDEO| Ciclonul polar intră acum în România. COD GALBEN de ninsori. UPDATE

Temperaturile vor fi situate în jurul celor specifice acestei perioade din an. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare pe întreg teritoriul, în special în vestul și nord-vestul țării.

O abatere termică negativă mai accentuată va fi în regiunile montane. În regiunile vestice și sud-vestice, regimul pluviometric va fi deficitar, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel specific perioadei.

Citește și: METEO 19.11 seara

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI