Vremea decembrie 2022. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade din an. Excepție face zona de nord-est a României, unde temperaturile vor fi mai scăzute. Și cantitățile de precipitații vor fi normale acestei perioade, au anunțat specialiștii.

Vremea decembrie 2022

Vremea decembrie 2022: Când vom avea prima ninsoare?

[Sursa foto: PixaBay]

Cum va fi vremea în luna decembrie? Anunțul meteorologilor

Meteorologii au anunțat că în primele două săptămâni ale lunii decembrie temperaturile vor fi ceva mai scăzute și se vor situa sub normalul acestei perioade din an.

Ploile își vor face apariția doar în unele zone. 

Vremea în săptămâna 13 – 20 decembrie

În a doua parte a lunii decembrie, valorile termice vor începe să scadă. Regiunile vestice fac excepție. În prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru perioada aceasta din an, în special în partea de nord-est a teritoriului.

Referitor la precipitații, meteorologii estimează un regim pluviometric local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, însă deficitar în partea de vest și sud-vest a țării. În restul teritoriului va fi în general apropiat de cel specific perioadei.

Citește și: Meteo 25.11.2022 prânz

Vremea în săptămâna 20 – 27 decembrie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

A doua săptămână a lunii decembrie vine cu valori termice medii puțin mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intramontane și în sud-estul extrem al țării.

În zonele de munte, este estimată o abatere termică negativă mai accentuată este estimată pentru zonele de munte. 

Citește și: Meteo 25.11.2022 matinal

Vremea săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

În ultimele zile din 2022 și primele din 2023, specialiștii ANM estimează o temperatură medie a aerului cu valori mai scăzute decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Temperaturile vor fi situate în jurul celor specifice acestei perioade din an. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare pe întreg teritoriul, în special în vestul și nord-vestul țării.

O abatere termică negativă mai accentuată va fi în regiunile montane. În regiunile vestice și sud-vestice, regimul pluviometric va fi deficitar, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel specific perioadei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Vremea decembrie 2022

Vremea decembrie 2022: Când vom avea prima ninsoare?

[Sursa foto: PixaBay]

Când vom avea prima zăpadă?

Meteorologii europeni exclud aproape complet zăpada în Europa Centrală, de Crăciun și Revelion, cu excepția zonelor de munte.

Citește și: Meteo 23.11.2022 seară

În România, temperaturile minime ale lunii decembrie vor ajunge la -15 grade noaptea în toată țara. Șansele de ninsoare în perioada Crăciunului sunt reduse.

Temperaturi mai joase decât cea de -15 grade celsius, vor fi la cotele înalte ale munților și în anumite zone din țară, cum ar fi Întorsura Buzăului, Miercurea Ciuc sau Lunca Ilvei, unde este posibil să avem minus 23 – minus 25 de grade Celsius, în a doua jumătate a lui decembrie.

Citește și: Meteo 23.11.2022 matinal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si