Viscolul puternic, dar si vantul care a suflat cu pana la 90 de kilometri pe ora au maturat intreaga tara. Salvamontistii au intervenit pe platoul Bucegi, dupa ce mai multi turisti au fost surprinsi de vremea rea. Intre timp, in Craiova, un copac spulberat de vant s-a prabusit peste o femeie.
Meteorologii avertizeaza ca vor fi rafale si viscol si maine.

La munte ninge necontenit de ore bune.

Pe Transfagarasan,  vantul s-a transformat in viscol, iar stratul de zapada masoara deja 5 centimetri.

La altitudine mare, vizibilitatea e scazuta. Soferii circula cu viteza redusa, iar asta pentru ca soseaua este deja acoperita cu un strat de zapada. Drumarii au intervenit inca de dimineata.

Pe platoul Bucegi, 5 turisti au fost surprinsi de viscol si n-au mai putut inainta din cauza vizibilitatii scazute. Salvamontistii au intervenit de urgenta si i-au adus la baza muntelui in siguranta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Daca in varf de munte iarna si-a intrat in drepturi, in Sibiu vantul  a suflat astazi cu aproape 70 de kilometri pe ora. Rafalele au distrus o terasa din centrul istoric, iar de pe biserica au cazut mai multe tigle. Si calatorii din mijloacele de transport  au fost pusi in pericol. Un panou publicitar din Sibiu a fost spulberat de vant si a cazut peste un autobuz plin cu oameni.

Din fericire nimeni n-a fost ranit.

La Craiova, in schimb, o femeie a fost la un pas de moarte din cauza vantului. Un copac putrezit s-a prabusit peste victima in timp ce aceasta ducea gunoiul.  Cativa tineri au vazut-o pe femeie cum se zbatea si i- au sarit in ajutor.

In Neamt, in zona de munte, peste 800 de familii au ramas inca de azi noapte fara curent electric. Furtuna a rupt arborii, iar acestia s-au prabusit  peste firele de electricitate. Cei mai afectati au fost proprietarii de magazine.

Vremea s-a inrautatit si in Nord-Vestul tarii, la Salaj, unde a plouat cu gheata cateva zeci de minute. Iar la Timis, o furtuna puternica a maturat judetul.

Capitala este, de aseara, sub cod galben de vant puternic. Azi dimineata termometrele aratau doar 8 grade celsius, asa ca cei mai multi bucuresteni s-au imbracat cu hainele de iarna. Doar cateva tinere curajoase si-au pus rochii sau fuste scurte.

Codul galben de vant puternic este valabil in intreaga tara pana in seara aceasta, la ora 22, iar meteorologii spun ca rafalele vor atinge chiar si 90 de km pe ora. Dupa aceasta noapte, avertizarea de vant va cuprinde doar zona Carpatilor si o parte din Moldova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si