ANM a anunțat joi că în sudul şi estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul şi nordul Munteniei, dar şi în zonele de munte vor exista perioade cu instabilitate atmosferică, care se vor manifesta prin intensificări ale vântului, cu rafale de 55-70 km/h, vijelii, descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină.

În scurte perioade de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp.

Interval de valabilitate pentru avertizarea meteo este 24 august, de la ora 12:00 – până pe 24 august, la ora 23:00.

În Capitală, în a doua parte a zilei de joi şi pe parcursul nopţii de joi spre vineri, vor exista înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citește și: Cum va fi vremea la BIAS 2023. Ce se întamplă cu show-ul aviatic dacă va ploua pe 26 august?

Vremea extremelor: Cod galben de furtuni și de canicula. Ce regiuni sunt afectate

Vremea extremelor: Cod galben de furtuni și de canicula. Ce regiuni sunt afectate

[Sursa foto: ANM]

România, împărțită în ploi, furtuni și caniculă

În perioada prognozată 24 şi 25 august, va fi prezent un val de căldură şi un disconfort termic ridicat în vestul, sud-vestul şi sudul teritoriului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 33 şi 36 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 17 şi 22 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o prognoză specială pentru București care este valabilă de joi începând de la ora 10:00 până sâmbătă, la ora 09:00.

Vremea extremelor: Cod galben de furtuni și de canicula. Ce regiuni sunt afectate

Vremea extremelor: Cod galben de furtuni și de canicula. Ce regiuni sunt afectate

[Sursa foto: ANM]

Citește și: VIDEO- Noua plajă de la munte. Românii din vestul țării nu trebuie să mai meargă la mare dacă vor să simtă nisipul la picioare

Valul de căldură se va menţine. Canicula va fi accentuată în timpul după-amiezelor și disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) care depășește pragul critic de 80 de unităţi.

În cea de-a doua parte a zilei de joi şi pe parcursul nopţii de joi spre vineri, vor exista înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi de 34-35 de grade Celsius şi minimele de 19-21 de grade Celsius. 

Citește și: Cum va fi vremea în septembrie 2023? Prognoza meteo completă pentru prima lună de toamnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si