Astăzi, pe 29 august 2023, potrivit informațiilor furnizate de ANM, situația meteo este diversă în România. O mare parte din țară, printre care și Capitala, se confruntă marți cu avertizări de cod galben și portocaliu pentru caniculă și disconfort termic intens.

Vremea extremelor în România! După caniculă, vin ploile. Jumătate de ţară afectată de furtuni, grindină și vijelii

Vremea extremelor în România! După caniculă, vin ploile. Jumătate de ţară afectată de furtuni, grindină și vijelii

[Sursa foto: istock.com]

Citește și: Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. Cum va fi vremea în luna septembrie? Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

De asemenea, tot astăzi, vestul și centrul țării au intrat sub avertizări de cod galben și portocaliu pentru instabilitate atmosferică accentuată. Meteorologii anunță că la sfârșitul săptămânii se preconizează o răcire a vremii în întreaga țară, cu intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Vremea extremelor în România! După caniculă, vin ploile. Zonele vizate de cod galben și portocaliu de vreme rea

COD GALBEN, instabilitate atmosferică, 29 august 2023, intervalul orar 10:00- 16:00.

În perioada indicată, regiunea sud-vestică a țării va experimenta condiții atmosferice nesigure. Se prevăd ploi abundente, activitate electrică, perioade scurte de vânt puternic (cu rafale de 55...65 km/h), furtuni violente și posibile căderi de grindină în anumite zone. În intervale de timp limitate sau ca urmare a acumulărilor, cantitățile de apă vor ajunge la 25...30 l/mp, iar în unele locuri izolate pot depăși 40 l/mp.

Vremea extremelor în România! După caniculă, vin ploile. Jumătate de ţară afectată de furtuni, grindină și vijelii

COD GALBEN, instabilitate atmosferică, 29 august 2023, intervalul orar 16:00- 21:00.

În regiunile Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în lanțurile muntoase Carpații Occidentali și Meridionali, starea vremii va suferi o tranziție către instabilitate. Se vor consemna momente de intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge 55...65 km/h, însoțite de furtuni, ploi torențiale, fulgere și grindină. În intervale de scurtă durată sau prin acumulare, volumul de precipitații va ajunge la 25...30

l/mp, iar în cazuri izolate poate depăși 35 l/mp. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- România atacă decizia CEDO în cazul cuplurilor de același sex. Iustina Ionescu, avocat ACCEPT: ”Sunt tratați în continuare ca niște străini. Statul român nu face decât să dea dovadă de nepăsare”

COD PORTOCALIU, instabilitate atmosferică accentuată, 29 august 2023, intervalul orar 16:00- 21:00. 

În regiunile Banat, vestul Olteniei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor produce intensificări ale vântului, cu rafale în general cuprinse între 70...80 km/h, iar în unele zone se vor manifesta vijelii puternice, însoțite de averse torențiale, fulgere și grindină. În intervale scurte de timp, de obicei între 1 și 3 ore, sau ca urmare a acumulărilor, cantitățile de apă vor ajunge la 35...40 l/mp, iar izolat pot depăși 50...60 l/mp. 

Vremea extremelor în România! După caniculă, vin ploile. Jumătate de ţară afectată de furtuni, grindină și vijelii

Avertizări de vreme rea până pe 30 august 2023. Cum va fi vremea de Sf. Alexandru?

COD GALBEN, instabilitate atmosferică, 29 august 2023- 30 august 2023, intervalul orar 21:00- 12:00.

În Maramureș, majoritatea zonei Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și partea vestică a Olteniei, condițiile meteo vor deveni nesigure.

Se vor înregistra ploi, activitate electrică, perioade scurte de vânt intens (rafale de 55...65 km/h) și, izolat, furtuni violente și căderi de grindină. În intervale limitate sau prin acumulare, cantitățile de precipitații vor fi de 25...30 l/mp, iar în unele zone izolate vor depăși 40 l/mp.

Citește și: Cum va fi vremea în septembrie 2023? Prognoza meteo completă pentru prima lună de toamnă

COD PORTOCALIU, instabilitate atmosferică accentuată, 29 august 2023- 30 august 2023, intervalul orar 21:00- 12:00.

În majoritatea regiunii Oltenia, local în vestul Munteniei și în Carpații Meridionali, se vor înregistra perioade caracterizate de instabilitate atmosferică accentuată. Vor avea loc ploi torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului se așteaptă și intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), cu posibilitatea unor vijelii puternice și căderi de grindină pe suprafețe restrânse. În intervale scurte de timp, în general între 1 și 3 ore, sau ca urmare a acumulărilor, cantitățile de apă vor atinge 35...40 l/mp, iar în unele zone izolate pot depăși 50...60 l/mp.

Miercuri perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului”, au transmis meteorologii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vremea extremelor în România! După caniculă, vin ploile. Jumătate de ţară afectată de furtuni, grindină și vijelii

Zi de foc pentru România! Căldura pune stăpânire pe o mare parte din țară

COD GALBEN, val de căldură și disconfort termic ridicat, marți, 29 august 2023.

Marți, pe data de 29 august, valul de căldură va persista în regiunile nord-vestice, sudice, estice și, în anumite zone, în centrul țării. În partea de nord a Crișanei, în vestul Maramureșului, în Transilvania și Moldova, în majoritatea Olteniei, nordul Munteniei și izolat în Dobrogea, disconfortul termic va fi semnificativ, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind limita critică de 80 de unități. Valorile termice maxime vor varia între 33 și 36 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila între 17 și 21 de grade Celsius. 

Citește și: Mesaje de Sf. Alexandru 2023. Urări și felicitări deosebite pentru sărbătoriții zilei

COD PORTOCALIU, val de căldură persistent și disconfort termic accentuat,, marți, 29 august 2023. 

În regiunile sudice și estice ale Munteniei, în majoritatea Moldovei și în zona continentală a județului Constanța, se vor însemna temperaturi maxime predominante cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius. Valorile termice minime vor înregistra între 18 și 22 de grade Celsius, contribuind astfel la un disconfort termic pronunțat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși nivelul critic de 80 de unități.

Vremea extremelor în România! După caniculă, vin ploile. Jumătate de ţară afectată de furtuni, grindină și vijelii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si