De la focul celor 42 de grade celsius, la gheata cazuta din cer! In doar cateva minute, judetele Arad, Mures, Sibiu si Bihor au fost lovite-n plin de furtuni devastatoare! In Suncuius a fost cel mai rau.

Doar Cel de Sus a facut ca soferii aflati pe un drum din Chisineu Cris, din judetul Arad, sa scape cu viata. In urma lor, zeci de copaci au fost sfartecati de bucatile de grindina si-apoi trantiti de vant.

In Avrig, 12 turisti, printre care si 4 copii,  au fost la un pas sa fie maturati de viitura, cu tot cu corturi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

In tot acest timp, caldura naucitoare mai facea o victima. A treia, in Galati, si-a sasea la nivel national.

Dr. Mihai Polinschi- director la Serviciul de Ambulanta Galati: „ Un barbat de 67 de ani a fost gasit inconstient, fara suflare la marginea drumului. Echipajul din zona s-a deplasat imediat la fata locului si asistenta de serviciu a gasit un cadavru deja.

Era cazut la marginea drumului, decedat de cateva ore bune, il bazaiau mustele deja. Langa el s-a gasit o sticla de vin goala. Pacientul prezenta arsuri solare. Nu era cunoscut cu antecedente medicale”.

Barbatul avea trupul plin de arsuri solare, iar temperatura corpului depasea 40 de grade. Mai mult de 40 de grade avea si taria din sticla cu care omul s-a prabusit, lat, la margine de drum.

Spre seara, dezastrul s-a mutat in Iasi, unde o furtuna cu aspect de tornada a facut prapad.

Acoperisul unui bloc a fost aruncat in cladirea din fata, iar apoi peste masinile parcate.

Mai avem inca o luna de vara, astfel ca va trebui sa ne asteptam si in continuare la astfel de fenomene meteo extreme. Chiar daca nu vom mai avea temperaturi de peste 40 de grade, valul de caldura va persista si va fi alternat cu ploi torentiale, anunta meteorologii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si