Vremea în octombrie 2023. Iată cum va fi vremea în a doua lună de toamnă în România. Vezi ce se va întâmpla cu vremea în România în luna octombrie.

Vremea în octombrie 2023: Prognoza meteo pentru a doua lună de toamnă

Vremea în octombrie 2023: Prognoza meteo pentru a doua lună de toamnă

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Vremea în octombrie 2023. Prognoza meteo completă

Potrivit ANM vremea va fi caldă. Ploile vor fi din ce în ce mai prezente, temperaturile putând să ajungă chiar și la 30 de grade Celsius. 

Valorile termice vor fi mai mari comparativ cu cele specifice acestei săptămâni din an pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi prezente în mai multe zone din țară, dar pe intervale scurte de timp.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai parte a zonelor montane şi submontane şi deficitar în partea de sud-vest. În celelalte zone din țară va fi în general mai apropiat de cel normal.

Citește și: Cum va fi vremea în România în perioada 18 septembrie-16 octombrie 2023? Prognoza meteo completă!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În luna octombrie vremea la munte va fi una acceptabilă, potrivit meteorologilor. Temperaturile vor fi în scădere, specifice acestei perioade din an.

Pe perioade restrânse vor fi prezente ploile și local ceață, dar nu sunt așteptate fenomene meteo extreme.

La mare, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi ridicate și precipitații scăzute. Deși temperaturile sunt în scădere, condițiile meteorologice vor fi bune în luna octombrie.

Vremea în octombrie 2023: Prognoza meteo pentru a doua lună de toamnă

Vremea în octombrie 2023: Prognoza meteo pentru a doua lună de toamnă

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Vremea în octombrie 2023. Cum va fi vremea în București?

În București clima va fi în general uscată: cu 89 mm de ploaie de-a lungul a 4 zile. Spre deosebire cu luna anterioară, vremea nu va avea îmbunătățiri considerabile în luna septembrie vor cădea aproximativ 46mm de precipitații în 3 zile.

Vremea în București va fi frumoasă și se va menține caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar precipitațiile vor apărea rar pentru această lună.

Temperatura maximă a lunii octombrie este de 18° Celsius. Dimineața, temperatura ajunge la 12° Celsius. Temperatura minimă a lunii octombrie va fi de 15 grade Celsius.

Citește și: Cod galben de vreme severă în România! Județele în care sunt așteptate ploi torențiale, vijelii și grindină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si