Close sidebar
Close sidebar

Cum va fi vremea în luna octombrie. Prognoza ANM pe următoarele 4 săptămâni aduce surprize

Cum va fi vremea în lumea octombrie. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au publicat vineri dimineață prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, iar veștile sunt surprinzătoare.

Sorin Negru,

Cum va fi vremea în luna octombrie. Prognoza ANM

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vremea la începutul lunii octombrie 2024 va fi neobișnuit de caldă, în special în regiunile sudice ale țării, arată prognoza ANM pe următoarele 4 săptămâni.

Citește și: Temperaturi de vară în weekend în București: Iată cum va fi vremea în perioada 21-22 septembrie 2024, de Zilele Bucureștiului

Ploile vor continua să depășească regimul normal al începutului și mijlocului de toamnă, în special în jumătatea nord-vestică a ţării.

Săptămâna 23- 30 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în extremitatea de nord-vest a ţării, apropiat de cel normal în vest şi deficitar în restul teritoriului.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Cum va fi vremea în luna octombrie. Prognoza ANM

[Sursa foto: Pexels]

Săptămâna 30 septembrie- 7 octombrie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 7-14 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 14-21 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de ECMWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui instrument.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI