În ultimul timp vremea s-a răcit semnificativ pe întreg teritoriul României, excepție făcând anumite zile în care temperaturile au fost mai mari decât normalul pentru această perioadă a anului. 

Cu toate acestea, iarna și-a făcut simțită prezența pe teritoriul României încă de la finalul lunii noiembrie, atunci când țara noastră a fost „îmbrăcată” în straie albe.

femeie care se bucura de zapada

Cum va fi vremea în București în următoarele zile?

[Sursa foto: iStock]

Când se întorc ninsorile în România? Anunțul ANM

Meteorologii ANM au anunțat prognoza specială pentru următoarele zile în București. 

Miercuri, pe 6 decembrie 2023, de la ora 18:00 și până joi, pe 7 decembrie 2023 la ora 08:00, cerul va fi înnorat și vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar din a doua parte a nopții, acestea se pot transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, ajungându-se la rafale de 35...45 km/h. Temperatura minimă va fi de 0-1 grade Celsius.

Citește și: Anunțul făcut de Administrația Națională de Meteorologie. În această săptămână sunt anunțate ninsori în Capitală

Joi, pe 7 decembrie 2023, de la ora 08:00 și până vineri, pe 8 decembrie 2023 la ora 08:00, temperaturile vor scădea, iar valorile vor ajunge la maxim 1-2 grade. Valorile minime vor fi de -2...0

grade Celsius. Cerul va fi noroc și temporar vor fi precipitații mixte. Apoi, seara și noapte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, sunt anunțate ninsori, pentru intervalul 7-10 decembrie 2023 și pentru zonele de munte.

Cum va fi vremea până pe 1 ianuarie 2024? 

În intervalul 4 decembrie -  11 decembrie 2023, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă, în întreaga țară, cu precădere în regiunile estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-est a țării, dar și deficitar în jumătatea nordică a României. În rest, va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În intervalul 11 decembrie- 18 decembrie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade în majoritatea zonelor din România, cu excepția zonelor intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile de nord-vest, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice intervalului menționat.

masina pe zapda iarna

Află cum va fi vremea până pe 1 ianuarie 2023.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza meteo actualizată de la ANM

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În intervalul 18 decembrie- 25 decembrie 2023, temperaturile vor fi apropiate de normalul acestei perioade, în toată țara. 

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru intervalul menționat în toate regiunile.

În intervalul 25 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024, valorile termice vor fi cele specifice pentru această perioadă, în toată țara, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Precipitațiile care vor cădea vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si