Close sidebar
Close sidebar

Vremea în următoarea perioadă. Ce anunță ANM

Meteorologii anunță vreme de primăvară în următoarele două săptămâni. Perioada 20 ianuarie – 3 februarie aduce temperaturi mult mai calde decât este normal în acest sezon.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

ANM transmite că temperaturile ce vor fi în următoarea perioadă sunt specifice anotimpului primăvara. Deși ne aflăm în mijlocul lunii ianuarie, care în calendar este numită „gerar”, termometrele dezmint mitul. Ianuarie s-a transformat din luna care aducea cele mai scăzute temperaturi în luna cu temperaturi neobișnuit de ridicate.

Citeste si: Arad: Patru persoane care ar fi exploatat sexual mai multe fete minore, arestate preventiv

În prezent, ar trebui ca numeroase mase de aer continental polar să năpustească pe teritoriul țării noastre, însă ne confruntăm cu niște mase de aer tropical, care pătrund pe teritoriul Europei și, implicit, al României.

Vremea în următoarea perioadă. Ce anunță ANM

Astfel de fenomene au adus maxime spectaculoase în anii precedenți.

În anul 2001, la Oravița, a fost înregistrată maxima absolută a lunii ianuarie, de 22,2 grade Celsius. Cea mai ridicată maximă a acestei luni din Capitală a fost înregistrată pe 29 ianuarie 2002: 18 grade Celsius.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Veste bună: Începând cu anul şcolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit, pe baza carnetului de elev vizat

ANM a declarat că acțiunea anticiclonului Azoric asupra continentului va aduce maxime mai ridicate decât ar fi obișnuit, în unele zone aducând chiar cu valorile tipice pentru sezonul de primăvară.

Restul lunii ianuarie nu prea va aduce nici zăpadă, mult așteptată de mulți români.

Citeste si: Un nou aeroport în România, funcțional de la finalul anului 2020

Căldura va fi resimțită spre sfârșitul acestei săptămâni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI