Vremea în weekendul 30-31 octombrie 2021. Potrivit meteorologilor ANM, vremea se va menţine însorită cu temperaturi specifice acestei perioade din luna octombrie.

Cum va fi vremea în weekendul 30-31 octombrie 2021?

În ultimul weekend al lunii octombrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Astfel, temperaturile maxime din acest weekend vor fi cuprinse între 15 și 17 grade celsius, în special în sudul țării.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Însă, nopţile vor deveni tot mai reci, se arată în caracterizarea climatică a lunii octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Citeste si: VIDEO| Tornadele care au lovit sudul Statelor Unite au creat scene de-a dreptul apocaliptice

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vremea în weekendul 30-31 octombrie 2021. Anunțul meteorologilor

Vremea în weekendul 30-31 octombrie 2021. Anunțul meteorologilor

[Sursa foto: PixaBay]

“Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile în şir vremea se menţine însorită, deşi nopţile devin tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă. Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului.

Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5- 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie”, au precizat menteorologii ANM.

Citeste si: Vremea în luna noiembrie 2021


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si