Vremea la mare în luna septembrie 2022. Iată cum va fi vremea la mare în septembrie 2022 în Mamaia, Constanţa, Eforie, Constineşti şi Mangalia!

Vremea la mare în luna septembrie 2022

Vremea la mare în luna septembrie 2022 în Mamaia, Constanţa, Eforie, Constineşti şi Mangalia

[Sursa foto: PixaBay]

Cum va fi vremea la mare în septembrie 2022?

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la începutul perioadei, vremea va fi călduroasă, caniculară în vestul regiunii. Mediile temperaturilor maxime vor fi de 30-35 de grade, iar ale minimelor de 18-23 de grade.

Din
data de 1 septembrie, valorile vor fi în scădere şi va predomina un regim termic apropiat de cel normal- ziua vor fi, mediat regional, 25-28 de grade şi noaptea 13-18 grade, fiind posibile şi perioade mai răcoroase.

Citeste si: Vremea la mare în weekendul 3-4 septembrie 2022

Ulterior, după 7 septembrie, vremea va fi în încălzire, devenind din nou călduroasă. Între 1 şi 4 septembrie vor fi perioade cu averse locale, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar în celelalte zile din interval probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Vremea la mare în luna septembrie 2022

Vremea la mare în luna septembrie 2022 în Mamaia, Constanţa, Eforie, Constineşti şi Mangalia

[Sursa foto: PixaBay]

Vremea în Mamaia, Constanţa, Eforie, Constineşti şi Mangalia în septembrie 2022

Din datele înregistrate în perioada 1961-2021 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie, s-a ajuns la concluzia că temperatura medie multianuală a lunii septembrie depăşeşte 18 grade Celsius doar în Lunca Dunării, pe litoral şi izolat în Delta Dunării şi sud-vestul Banatului.

În prima jumătate a lunii septembrie, vremea va păstra din caracterisitice lunii august și va fi călduroasă. Mai mult decât atât, luna septembrie este o lună puțin mai instabilă prin prisma persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric
est european.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. În Bacău și Bucegi a căzut grindina

Valorile temperaturilor medii lunare vor înregistra o scădere destul de mică spre deosebire de luna anterioară, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a Soarelui şi nopţile mai lungi şi mai răcoroase. 

În luna septembrie precipitațiile sunt reduse cantitativ în medie comparativ cu cele înregistrate în luna de vară. Mediile lunare multianuale ale cantităților de precipitații vor fi cuprinse, potrivit datelor înregistrate în perioada 1961-2021, între 30 și 50 mm pe areale extinse din Câmpia Română, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Moldovei, în Câmpia de Vest, în centrul și vestul Transilvaniei, dar şi în depresiunile intramontane, potrivit meteoromânia.ro

Iată temperaturile minime și maxime din luna septembrie la malul mării!

Constanța: minima va fi de 11 grade Celsius în a doua jumătate a lunii, iar maxima de 27 de grade, chiar în prima zi din lună.

Mamaia: minima va fi de 11 grade Celsius în a doua jumătate a lunii, iar maxima de 27 de grade, în prima zi din luna septembrie.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Eforie: temperaturile minime vor fi între 11-12 grade, iar cele maxime vor atinge chiar și 27 de grade Celsius.

Costinești: Minima va fi de 11 grade Celsius în a doua parte a lunii septembrie, iar maxima se va înregistra pe 1 septembrie și va fi de 28 de grade Celsius.

Mangalia: temperaturile minime vor fi de 11 grade Celsius, iar maxima înregistrată este de 28 de grade Celsius, pe 1 septembrie.

Citeste si: Vremea septembrie 2022: Prognoza meteo completă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si