Vremea s-a răcit considerabil în țară, chiar dacă speram cu toții la un început de primăvară călduros. Sâmbătă am avut parte de vreme neobișnuit de calde pentru acea perioadă. Maxima zilei a fost de 22 de grade. La Băile Herculane, termometrele au urcat până la 18 grade, iar în București și Călăraşi au arătat 15 grade. Apoi temperaturile s-au schimbat brusc.

Luna martie a început cu vreme neplăcută și precipitații slabe.

Temperaturile scad și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ieri s-au înregistrat în jur de 10 grade; astăzi maximele nu mai trec de 7...8 grade. Cerul rămâne acoperit de nori; apar și câteva ploi slabe, iar vântul ajunge la viteze de 45...55 Km/h.

Citeste si: Vremea în România. Anunțul ANM de ultima oră- Când vine primăvara

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme mai bună, înnorări, dar și scurte perioade cu soare. E puțin probabil să plouă, iar temperaturile, la fel ca ieri, ajung pe la 7...8 grade. La noapte se înseninează și temperaturile coboară până la minus 4... minus 5 grade.

Cei din vestul țării vor avea parte de o zi frumoasă. Norii apar în treacăt; șansele de ploaie sunt foarte reduse, iar după prânz se ating în jur de 10...11 grade. În a doua parte a nopții, pe la câmpie apar condiții de ceață.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

vremea luna martie 2021
Vremea în luna martie 2021.[Sursa foto: PixaBay]

Prin Transilvania, cerul va fi destul de înnorat și vor cădea precipitații sub toate formele. La munte o să ningă; iar pe creste va fi viscol, mai ales în prima parte a zilei. În rest, o să plouă; apare trecător și lapovița, iar temperaturile mai scad puțin față de ieri.

În Oltenia va fi și astăzi mai cald decât în celelalte zone. Maximele vor ajunge pe la 13 grade în vestul provinciei și vom avea atmosferă schimbătoare și câțiva stropi de ploaie pe parcursul zilei.

În Sudul țării va fi o zi destul de neplăcută, cu temperaturi în scădere, mulți nori și ploi trecătoare. Ieri au fost 12...13 grade, astăzi se vor atinge cel mult 8...9 grade.

Citeste si: Aglomerație la munte: Mii de turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei

Vremea în Capitală

Temperaturile scad și în București. Vom avea parte de vreme închisă, cu ploi slabe, poate și un pic de lapoviță la începutul zilei. Vântul rămâne activ, iar maxima se oprește pe la 7 grade.

Vremea la munte

În zonele de munte va fi o zi destul de rece. Vor fi înnorări persistente și ninsori, mai ales în Carpații Orientali și în Meridionali. Vântul continuă să agite atmosfera, iar în zona montană înaltă suflă cu peste 60...70 Km/h și viscolește ninsoarea sau spulbera zăpada depusă.

Citeste si: Alertă meteo de la ANM. Ninsori, lapoviță și polei până sâmbătă seara

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De marți, vremea se va îndrepta în majoritatea zonelor. Temperaturile încep să crească, mai ales în nord-est, la deal și la munte. Dimineața mai apar ceva înnorări și poate câțiva stropi de ploaie prin sud și sud-est. Apoi, soarele se arată peste tot; doar vântul mai are unele intensificări în zonele de munte.

Miercuri trecem la vreme caldă pentru acest moment al anului. Dimineața pe la câmpie s-ar putea să apară ceață, iar în ținuturile estice va fi destul de înnorat. După prânz se înseninează în cea mai mare parte a țării și temperaturile urcă până la 17 grade.

Citeste si: Avertizare ANM! Se întorc ninsorile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si