Prognoza meteo pentru luna mai 2023. În România, vremea va fi una destul de rece în următoarea perioadă. Începând de săptămâna viitoare, se va încălzi ușor, ajungând la temperaturile normale perioadei. Maxima va ajunge până la 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo în Banat

În prima săptămână, se vor înregistra ușoare alternanțe termice. Vremea va fi puțin mai rece față de cea din mod obișnuit.

Maxima va ajunge la 15-17 grade Celsius.

În a doua săptămână, temperatura va crește, ajungând la maxima de 22 de grade Celsius. Minima va ajunge la 11 grade de Celsius. 

Local vor fi precipitații, de scurtă durată. În intervalul 12-16 mai vor fi posibile cantități de apă însemnate.

Prognoza meteo în  Crişana

Vremea ne dă mari bătai de cap: Prognoza meteo neașteptată pentru luna mai

Vremea ne dă mari bătai de cap: Prognoza meteo neașteptată pentru luna mai

În Crișana, regimul termic va avea fluctuații în prima săptămână. Acesta va fi sub specificul sezonului. Media temperaturilor va fi de 16-18 grade Celsius (maxim) și minim 5-7 grade Celsius. 

În a doua săptămână, temperaturile vor crește ajungând până la 23 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi de 10 grade Celsius.

Ploile își vor face resimțită prezența, dar pe o scurtă durată. Cel mai probabil în intervalul 14-16 mai vor fi prezente precipitațiile.

Prognoza meteo în Transilvania

În Transilvania, temperaturile vor oscila de la o zi la alta. Maxima temperaturii va ajunge la 11 și 15 grade Celsius. Temperatura minimă va ajunge la 3 grade Celsius.

În a doua săptămână, temperatura aerului va crește, iar vremea se va apropia de normalul termic.

Maxima temperaturii va ajunge la 22 de grade Celsius, iar minima va ajunge la 7 grade Celsius.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Vor fi înregistrate precipitații, de scurtă durată. În intervalul 14-16 mai își va face resimțită prezența ploaia.

Prognoza meteo în  Maramureş

În Maramureș, în prima săptămână, regimul termic va alterna. Se va situa sub normalul perioadei. Media temperaturii maxime va fi de 14-17 grade Celsius. Temperatura minimă va ajunge la 3 grade Celsius.

În a doua sătpămână, vremea se încălzește. Aceasta se va apropia de normalul perioadei. Temperatura maximă va ajunge la 23 grade Celsius. Cea minimă va ajunge la 7 grade Celsius.

Prognoza meteo în  Moldova

Zi de zi, temperatura va crește usor. Va porni de la 8 grade și va ajunge la 23 grade Celsius. 

Temperatura nocturnă va scădea treptat de la 5 grade pe 9 mai, la 3 grade pe 11 mai.

Spre finalul săptămânii va crește din nou la 7 grade Celsius.

Citește și: VIDEO- Prognoză ANM pentru două săptămâni. Vremea va fi ploioasă și schimbătoare

În a doua săptămână, media temperaturii maxime va crește de la o zi la alta.

La finalul intervalului va ajunge la 11 grade Celsius.

Sunt posibile precipitații în cea de-a doua săptămână.

Prognoza meteo în  Dobrogea

Vremea ne dă mari bătai de cap: Prognoza meteo neașteptată pentru luna mai

Vremea ne dă mari bătai de cap: Prognoza meteo neașteptată pentru luna mai

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În Dobrogea, media temperaturii maxime va ajunge la 13 grade la începutul intervalului. Va ajunge la 21 de grade spre finalul celei de-a doua săptămâni. Temperatura medie nocturnă va scădea treptat de la 8 grade pe 9 mai, la 6 grade în 11 mai, apoi va creşte spre 12 grade până la finalul intervalului prognozat.  În cea de-a doua săptămână, se vor înregistra ploi.

Prognoza meteo în  Muntenia

În a doua săptămână, valorile temperaturii diurne vor ajunge la 24 de grade Celsius. Valorile minime vor ajunge între 5-9 grade Celsius.

De asemenea, pe timp nocturn, temperaturile vor ajunge de la 8 grade celsius pe 15 mai, la 11 grade la finalul intervalului.

Pe 9 mai sunt anunțate precipitații.

Prognoza meteo în Oltenia

Temperaturile maxime vor ajunge de la 21 de grade celsius pe 8 mai, la 14-16 grade în perioada 9-14 mai. În a doua săptămână, va crește treptat spre 23 de grade celsius. Valorile termice nocturne ajung de la 8 grade la 6 grade în 12 mai.

Sunt anunțate ploi în perioada 14-21 mai.

Citește și: Vremea rea face prăpăd în țară. Ninsori, grindină și vijelii în următoarele zile

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si