Potrivit specialiștilor, temperaturile vor continua să crească în termometre, în toată ţara. Vor fi maxime de 37 grade Celsius, potrivit vremea pe 10 zile.

"În regiunile vestice şi sudice disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil şi cu precãdere dupã-amiaza şi seara vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în vest, nord-vest, est, sud-est, la munte şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului.

Aversele vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cãdea grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 36...37 de grade în Banat, Crișana, vestul Olteniei și sudul Munteniei"

Progrnoza meteo până pe 19 iulie 2021

Citeste si: Prognoza meteo- vineri, 9 iulie 2021

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Destinații turistice, pe lista țărilor cu risc

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și în zonele montane, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

 Vremea pe 10 zile: Prognoza meteo
Vremea pe 10 zile: Prognoza meteo

Vremea în București

Meteorologii au publicat vineri prognoza specială pentru București. Indicele temperatură-umezeală atinge pragul critic în weekend, iar temperaturile ajung la 33 de grade. De vineri dimineață până sâmbătă dimineață vremea va fi frumoasă, dar călduroasă în special în orele după-amiezii. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 18- 19 grade.

Sâmbătă până la ora 23.00, vremea se va menține călduroasă, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si