Ploile, vijeliile și grindina au măturat tot în județele Tulcea, Brăila, Ialomița, Constanța și Călărași. ANM a emis zeci de avertizări de vreme rea ieri.

Tornada a provocat un adevărat dezastru în județul Galați. Mai multe locuințe au fost lăsate fără acoperiș, copacii au fost rupți, gospodăriile inundate și unele autoturisme s-au răsturnat.

Mai multe județe din țară au fost afectate de vremea rea

În Tecuci, pompierii au intervenit pentru a degaja peste 40 de copaci care au fost smulși din pământ și au căzut pe partea carosabilă. Potrivit bilanțului, trei mașini și trei locuințe au fost afectate de furtuni. Mai multe locuințe au rămas fără curent electric după ce firele de electricitate au fost puse la pământ.

Și județul Brăila a fost lovit de furtuni. Potrivit ISU Brăila, în localitățile Stăncuța și Stanca 40 de copaci au căzut, opt acoperișuri au fost distruse și 18 gospodării afectate de ploile puternice.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În localitatea Lanurile din comuna Viziru pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o locuință, iar la Stăncuța și Romanu au oamenii au rămas fără curent electric. La Berteștii de Jos acoperișul unei ferme a fost smuls de vânt și 10 vaci au fost electrocutate.

„Furtuna a fost de o violență fără precedent pentru orașul nostru, iar urmările negative se văd peste tot.

Avem cazuri de acoperișuri smulse de furtună și aruncate peste mașini, de copaci și indicatoare rutiere și căzute pe carosabil. Acum, toate echipele și utilajele primăriei sunt pe teren pentru înlăturarea efectelor dezastrului”, a scris primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin. 

„Probabil a fost una dintre cele mai mari furtuni din ultimii zeci de ani. În acest sens, luni dimineață, încă de la prima oră, va fi instituită o comisie care va merge să constate pagubele la toți cei care doresc. Toți cei care au urgențe legate de copaci, apă în exces sau alte intervenții, sunt rugați să sune la domnul primar, doamna viceprimar sau la domnul administrator. Probabil vor mai fi mari probleme legate de curentul electric. Deja au venit câteva echipe și au început lucrările la remedierea parțială a acestei probleme .Oricât am încerca, nu ne putem opune forței naturii. Este un moment greu pentru comunitatea noastră, dar cu siguranță Dumnezeu ne va ajuta să trecem peste asta” ,  a transmis primarul Gheorghe Marin, printr-o postare pe  Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si