Salvamontistii ii avertizeaza pe turisti ca este risc de avalansa si in apropierea partiilor din Poiana Brasov. Avalansa puternica, ce a adus pe sosea troiene imense s-a produs azi dimineata, la ora 9, pe drumul judetean care duce spre Platoul Bucegi- o ruta extrem de circulata de turisti. Pe kilometri intregi, asfaltul a fost acoperit de zapada, iar drumarii s-au chinuit ore bune sa curete zona cu utilaje si cu lopeti.

La scurt timp dupa ce soseaua a fost curatata, un nou val de zapada s-a prabusit de pe munte.

Risc de avalansa este si in Masivul Postavarul, la peste 1700 de metri altitudine, dar si pe partiile din Poiana Brasov. Salvamontistii sunt in alerta, mai ales ca zilele trecute au salvat zeci de turisti raniti. Din cauza cantitatii mari de zapada, exista riscul ca arborii sa se rupa. In plus, zapada inghetata de pe versanti se poate prabusi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Nu a fost mai bine nici pe autostrada Soarelui.Nu a trecut mult si au aparut primele victime. Cativa soferi n-au putut stapani volanul, iar masinile au derapant in sant. Meteorologii au emis de dimineata un cod portocaliu de vant puternic in judetele Hunedoara si Caras-Severin. La Semenic, rafalele au lovit cu pana la 125 kilometri pe ora, distrugand reteaua de curent. Sute de oameni din Semenic, Brebu Nou si Garâna sunt in bezna de duminica.

Vremea va fi rece in continuare si, potrivit specialistilor, va ninge pana la finalul saptamanii in cea mai mare parte a tarii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si