Close sidebar
Close sidebar

Vremea rea face ravagii în țară. Avalanșa a distrus o șosea care duce spre Platoul Bucegi

Vremea rea face ravagii in tara. O avalansa puternica a facut prapad pe soseaua care duce spre Platoul Bucegi. Tone de zapada s-au prabusit pe ambele benzi, iar drumul a fost inchis ore bune.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Salvamontistii ii avertizeaza pe turisti ca este risc de avalansa si in apropierea partiilor din Poiana Brasov. Avalansa puternica, ce a adus pe sosea troiene imense s-a produs azi dimineata, la ora 9, pe drumul judetean care duce spre Platoul Bucegi- o ruta extrem de circulata de turisti. Pe kilometri intregi, asfaltul a fost acoperit de zapada, iar drumarii s-au chinuit ore bune sa curete zona cu utilaje si cu lopeti.

La scurt timp dupa ce soseaua a fost curatata, un nou val de zapada s-a prabusit de pe munte.

Risc de avalansa este si in Masivul Postavarul, la peste 1700 de metri altitudine, dar si pe partiile din Poiana Brasov. Salvamontistii sunt in alerta, mai ales ca zilele trecute au salvat zeci de turisti raniti. Din cauza cantitatii mari de zapada, exista riscul ca arborii sa se rupa.

In plus, zapada inghetata de pe versanti se poate prabusi.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Nu a fost mai bine nici pe autostrada Soarelui.Nu a trecut mult si au aparut primele victime. Cativa soferi n-au putut stapani volanul, iar masinile au derapant in sant. Meteorologii au emis de dimineata un cod portocaliu de vant puternic in judetele Hunedoara si Caras-Severin. La Semenic, rafalele au lovit cu pana la 125 kilometri pe ora, distrugand reteaua de curent. Sute de oameni din Semenic, Brebu Nou si Garâna sunt in bezna de duminica.

Vremea va fi rece in continuare si, potrivit specialistilor, va ninge pana la finalul saptamanii in cea mai mare parte a tarii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI