Ținând cont de condițiile meteorologice dificile, forțele de poliție rutieră vor interveni pentru a facilita și supraveghea circulația rutieră, cu scopul de a contracara principalele cauze ale incidentelor rutiere.

În județul Vrancea, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, iar în anumite zone vizibilitatea este afectată, impunându-se utilizarea de utilaje pentru deszăpezire. Polițiștii rutieri vor fi activi pentru a gestiona și monitoriza traficul, asigurând astfel securitatea participanților la trafic și prevenind potențialele situații periculoase generate de condițiile meteo nefavorabile.

Totodată, polițiștii fac apel către conducătorii auto și nu numai, să adopte o conduită atentă în trafic, să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră și indicațiile oferite de polițiștii rutieri. De asemenea, li se recomandă să se informeze din surse oficiale cu privire la condițiile actuale ale drumurilor pe care intenționează să circule.

Citește și: VIDEO- Val de aer polar peste Europa/ Sudul Norvegiei, paralizat de nămeți/ Regatul Unit se pregătește de o furtună de zăpadă și ploaie înghețată

Vremea rea le dă bătăi de cap șoferilor! Recomandările autorităților pentru șoferi

Vremea rea le dă bătăi de cap șoferilor! Recomandările autorităților pentru șoferi

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Recomandările autorităților pentru șoferi

Având în vedere condițiile meteo, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În județul Vrancea se circulă în condiții de iarnă, pe alocuri vizibilitatea este redusă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

De la orele prânzului, DN 23 B-Stupina -Ciorăști este închis.

Citește și: VIDEO- Capitala se pregătește de ninsori. Primăriile au luat măsurile necesare

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Vremea rea le dă bătăi de cap șoferilor! Recomandările autorităților pentru șoferi

Vremea rea le dă bătăi de cap șoferilor! Recomandările autorităților pentru șoferi

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Totodată polițiștii recomandă celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri și, de asemenea, să se informeze din surse oficiale cu privire la starea drumurilor pe care intenționează să circule.

Sfaturile polițiștilor rutieri pentru șoferi:

-pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

- circulați cu prudență sporită, pentru a putea evita obstacolele;

- păstrați în mers o distanţă corespunzătoare între autovehicule;

Citește și: VIDEO- Problemele continuă în jumătate de țară. Cum va fi vremea în următoarea perioadă/ Avertizările meteorologilor

- adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo;

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

-utilizați în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic.

În județele Iași și Vaslui, autovehiculelor de mare tonaj le-a fost interzisă circulația pe anumite sectoare de drum. Și în județul Neamț mai multe șosele şi centura ocolitoare a oraşului Roman, au fost închise din cauza vremii nefavorabile.

Pe drumul european Botoșani-Suceava, un microbuz și o mașină s-au izbit frontal într-o zonă acoperită de zăpadă și mai multe persoane au ajuns la spital, potrivit Antena 3 CNN.

La Galați, la primele ore ale dimineții, o cisternă a derapat din cauza poleiului.

Citește și: VIDEO- Circulație blocată în mai multe zone din țară din cauza viscolului. În Galați, un microbuz cu pasageri s-a răsturnat din cauza vântului

Tot aici, în jurul prânzului, un microbuz cu 17 persoane la bord s-a răsturnat, dar din fericire nicio persoană din cele aflate în microbuz nu a fost rănită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si