Meteorologii anunta zile o depasire a indicelui de confort termic si temperaturi de circa 34 grade, iar furtunile si ploile torentiale vor aparea, spre seara, in unele regiuni.

Conform Administratiei Nationale de meteorologie(ANM), vineri, in majoritatea regiunilor vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta, local, prin innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat ploile vor avea caracter torential si vor fi conditii de grindina.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 24 si 33 de grade si vor caracteriza in continuare o vreme calduroasa in zona joasa de relief a Munteniei si Moldovei, precum si in partea continentala a Dobrogei. Minimele termice se vor situa intre 10 si 20 de grade, usor mai ridicate in delta.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sambata, vremea va fi in continuare in general instabila in majoritatea zonelor tarii, mai ales dupa-amiaza si seara. Local, indeosebi la munte si in regiunile estice, vor fi innorari temporar accentuate, averse ce vor putea avea si caracter torential si descarcari electrice.

Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si se mentin conditiile de grindina. Vantul va avea unele intensificari la munte, in est si in sud-est, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 34 de grade, iar cele minime intre 12 si 22 de grade. 

  Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi mai ales duminica dupa-amiaza si seara in zonele montane si submontane si pe arii mai restranse in restul teritoriului.

Vor fi innorari temporar accentuate si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 31 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade. Saptamana viitoare incepe cu temperaturi usor scazute, insa de miercuri, canicula se intoarce. Local si temporar, mai ales in regiunile intracarpatice si la munte, vor fi manifestãri specifice instabilitãtii atmosferice.

Sursa: adevarul.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si