Meteorologii ANM au emis un cod portocaliu de vânt și un cod galben de vijelii. Avertizările meteorologice sunt valabile în toată țara. Cum se manifestă și cât va dura vremea rea? 

Avertizări meteorologice de vreme rea

A doua zi din luna aprilie a adus se pare vreme rea în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie au emis două coduri de vreme rea, valabile în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor ANM, astăzi, începând cu ora 08:00 și până la ora 22:00, a intrat în vigoare un cod portocaliu de vânt puternic. Regiunile afectate sunt cele din nordul țării, dar și cele din sud-est.

Vântul va avea intensificări susținute județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h, se arată în codul emis de Administrația Națională de Meteorologie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Cât câştigă un angajat la Poştei Române după 30 de ani de muncă: ”Masa noastră de Paşte va fi una şi mai săracă”

harta coduri valabile

Meteorologii ANM au emis un cod portocaliu de vânt și un cod galben de vijelii în toată țara

[Sursa foto: Capturi Administrația Națională de Meteorologie]

Se pare că nici restul regiunilor nu au scăpat de vremea mohorâtă. Meteorologii au emis un cod galben de vijelii și intensificări ale vântului în toată țara. 

Codul galben de vijelii și intensificări ale vântului este valabil astăzi, de la 08:00 până la 22:00.

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90...110 km/h, se arată în codul emis de Administrația Națională de Meteorologie. 

ploaie

Vremea rea s-a întors!

[Sursa foto: istockphotos]

Meteorologii ANM au menționat că în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1600 de metri, se vor putea înregistra precipitații mixte. În zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile ar putea ajunge la cantități de până la 10-20 de l/mp. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si