Mihai Timu, meteorolog de serviciu: „Vorbim despre o vreme mai rece decât în mod obișnuit în mare parte din țară, pentru că a pătruns o masă de aer în spatele frontului care ne-a afectat în ultimele 24 de ore cu ploi în mare parte din țară, iar pe crestele montane înalte am avut parte de lapoviță și ninsori. De asemenea, au fost și intensificări ale vântului în zonele joase cu rafale de 55-60 de kilometri la oră, iar pe crestele Carpaților Meridionali a depășit 80-90 de kilometri la oră.

Chiar dacă astăzi, în prima parte a zilei vor mai fi înnorări și izolat ploi slabe în partea de est și sud-est, apoi va ieși soarele. Dar cum spuneam, luni și marți o vreme mai rece decât în mod obișnuit, maxime doar între 11 și 19 grade la nivelul întregii țări.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Miercuri ne încălzim puțin și vom ajungem la maxime de 13 la 21 de grade, însă, din datele pe care le avem după jumătatea săptămânii se va încălzi apreciabil. Vom vorbim de reîntoarcerea masei de aer cald dinspre tropicale, dinspre nordul Africii, astfel încât de vineri încolo până la finalul săptămânii, cel puțin în partea de vest și de sud a României, vom depăși pragul de 25 de grade la orele prânzului.

Ceva ploi slabe sunt anunțate pentru joi și vineri în jumătatea de nord a teritoriului. Alte evenimente meteo nu mai așteptăm până la finalul acestei săptămâni.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si