De săptămâna viitoare, vom avea impresia că vine de tot primăvara. În jumătatea de sud a țării vom avea chiar și 16 grade Celsius, o vreme care ne va duce cu gândul la plajă.

Meteorologii anunță că, peste tot în țară, temperaturile vor fi anomal de ridicate pentru luna februarie, normalul însemnând valori între 1 grad și 5 grade Celsius.

Citeste si: Vreme neobișnuită în luna februarie, în România. Anunț de ultimă oră de la ANM

Vreme de primăvară încă din weekend

O ușoară încălzire vom simți încă din acest weekend, spun meteorologii. Tot ei ne avertizează însă că ninsorile nu vor dispărea de tot în zona de munte și că am putea avea parte de câteva episoade de ploaie, în vestul țării. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vremea în februarie 2022. Ce au anunțat meteorologii

Potrivit prognozei ANM pe următoarele 30 de zile, vremea caldă continuă în a doua săptămână din februarie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și izolat în vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice.

Citeste si:  VIDEO| Alertă meteo: un val de aer polar lovește România

Cum va fi vremea în săptămâna 14 – 21 februarie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Citeste si:  VIDEO| Grecia și Turcia, acoperite de zăpadă

Prognoza meteo pentru săptămâna 21 – 28 februarie 2022

Finalul calendaristic al iernii vine cu valori termice care se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, precum și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ANM anunță că, în final de februarie, cantitățile de precipitații estimate vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice, vestice și local în rest.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si