Specialiștii ANM (Administrația Națională de Meteorologie) vin cu vești extraordinare despre vreme. După ce un val de aer polar s-a abătut asupra României pentru câteva zile, acum, meteorologii spun că vremea caldă își va face simțită prezența.

Duminică însă, la munte s-ar putea să mai ningă în unele masive, iar pe creste, vântul să bată cu putere, în rafale de 70-90 Km/h. 

Cum va fi vremea în Capitală?

Temperaturile vor fi, conform specialiștilor unele de primăvară, valorile fiind în jurul a 9 -10 grade Celsius, chiar și 11 grade în partea de sud a teritoriului.

„În ce privește regimul termic nocturn, şi acesta va avea un proces de încălzire care se va resimți în majoritatea regiunilor în condițiile în care minimele nu vor mai coborî sub pragul gerului, sub -10 grade, deși vor fi negative la nivelul întregii țării, se vor situa, în marea lor majoritate, între -6-…-5 și – 1…0 grade”, a spus Alina Şerban, meteorolog la ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Vremea se încălzește

Vremea se încălzește de săptămâna viitoare în majoritatea zonelor țării.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Traficul a fost blocat complet în Afumați. Protestul fermierilor și al transportatorilor continuă. „Decizia de a continua protestul aparține fiecăruia care este în stradă”

În București, maximele se vor situa între 6 și 7 grade celsius, însă nopțile vor fi în continuare răcoroase. În sudul și sud-estul teritoriului va fi ploaie și lapoviță.

”În Capitală vorbim de vreme cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, maxime pozitive ce pot atinge 6...7

grade, iar minime din ce în ce mai apropiate de -2...0 grade”,  a precizat meteorologul.

În ce zone din țară va ninge?

În săptămâna 22-29 ianuarie 2024, temperaturile vor fi unele normale. În zonele vestice, nord-vestice și centrale sunt așteptate ploi. Între 29 ianuarie – 5 februarie 2024 temperaturile se vor încălzi ușor, mai ales în regiunile sud-vestice.

Ninsoare februarie România

De pe data de 12 februarie ar putea începe din nou ninsorile.

[Sursa foto: Pixabay]

Citește și: Probleme pentru medicii de familie și cadrele medicale din ambulatoriul de specialitate. Bugetul alocat pentru 2024, redus cu un sfert față de 2023  

În săptămâna 5-12 februarie 2024 cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă. Posibil ca în unele zone montane acestea să se transforme în ninsoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si