Meteorologii au anunțat cum va fi vremea săptămâna viitoare. Se pare că în următoarele zile ar trebuie să ne așteptăm la o scădere drastică a temperaturilor, deoarece se vor putea înregistra chiar și temperaturi de minus 10- 15 sau chiar 20 de grade Celsius.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că o masă de aer polar aduce temperaturi foarte scăzute pe teritoriul țării noastre.

Dintre toate zilele, cele mai geroase zile vor fi marți și miercuri, în special de dimineață.

termometru care indica vremea iarna

Se vor putea înregistra chiar și temperaturi de minus 10 - 15 sau chiar 20 de grade Celsius în următoarele zile.

[Sursa foto: iStock]

Cum va fi vremea săptămâna viitoare? 

Dintre toate zilele, cele mai geroase zile vor fi marți și miercuri, în special de dimineață.

Citește și: VIDEO- Ger și ninsori după Bobotează. Cum se anunță vremea?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Conform directorului ANM, un val de aer polar va pătrunde în țara noastră începând de duminică, urmând ca nivelul temperaturilor să scadă prima dată în Moldova, acolo unde maximele nu vor depăși 1...6 grade Celsius, iar mai apoi și în restul țării.

„Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor.

Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu  cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei.

Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineaţă, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”,

a anunţat, în cursul serii de vineri, la TVR Info, directorul ANM, Elena Mateescu, conform news.ro

temperaturi foarte scazute

Dintre toate zilele, cele mai geroase zile vor fi marți și miercuri, în special de dimineață.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: VIDEO. Un val de aer polar lovește România. Gerul Bobotezei aduce temperaturi de minus 15 grade

Meteorologul a mai anunțat că sâmbătă dimineață sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie în vestul, centrul și nordul țării, iar începând de duminică noapte ele se vor transforma în ninsori, din zonele nordice și cea a Moldovei.

Aria ninsorilor se va extinde și în sud, în condițiile extindere masei de aer polar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si