Meteorologii spun ca temperaturile vor scadea cu pana la 10 grade, astfel ca maximele se vor situa, la nivel national, intre 25 si 30 de grade Celsius, iar minimele, intre 10 si 15 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, temperaturile vor scadea accentuat pana marti, la inceput in vest, in centru si nord, apoi si in restul tarii, unde vor fi si ploi.

In zona de munte, in centrul tarii si local in est si in sud, cantitatile de apa vor depasi frecvent 15-20 de litri pe metru patrat si vor fi conditii de grindina, dar si vijelii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De asemenea, 15 judete din nordul, centrul si nord-vestul tarii se afla sub avertizare cod galben de ploi pana luni noapte, iar in acest interval, la munte, in Maramures, Transilvania si in vestul Moldovei, cantitatile de apa vor depasi 20- 25 de litri pe metru patrat si izolat  40- 50 de litri pe metru patrat.

Cele 15 judete aflate sub avertizare de ploi sunt Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Salaj, Cluj, Mures, Neamt, Alba, Harghita, Bacau, Sibiu, Brasov, Covasna, Hunedoara si Caras-Severin.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si